Tasarımı ile büyülüyor

Keskin hatları dikkat çeken yeni A5, selefine göre yeni nesil stop lambaları ve ön LED farlara sahip.İçeride ise tamamen yenilenmiş bir kokpite ve yaşam alanınna yer veridiyor..

Audi’nin A5 ve S5 Coupe serisi, konuya yabancı bir göze, yeni çıkan diğer modellere oldukça benziyor dedirtebilecek kadar benzer gözükse de, aslında gerçekten yeniler.

Tasarımcıları yeni A5’e dizaynında kardeşi A4’e kıyasla daha fazla farkını gösteren ve daha “seksapel” bir görünüm verme denemesinde, katı görünümlü malzemeler ve daha kıvrımlı bir kasa yerine, net ve düzgün şekilli bir çift far eklemekte kıldılar.

Atası diyebileceğimiz A4’e dışarıdan çok benzese de, yeni MLB evo platformunu bünyesine katan A5 mekanik özellikleriyle kesinlikle farkını gösteriyor. Mekanik özelliklerden bahsetmişken, Audi piyasaya çıkan diğer modellere kıyasla ikinci jenerasyonun daha uzun aks mesafesi ve geniş parçalarına rağmen yaklaşık 60 kilogram ağırlıktan kazanç sağladığını da iddia ediyor. Yeni A5 aynı zamanda klasmanında lider 0.25’lik drag katsayısını elinde bulunduruyor.

5 Farklı güç seçeneği

Motor hacmi iki benzin ve üç dizel üniteden oluşuyor. 2.0 litre benzinli ve dizel modellerde 187 HP gücünden başlayıp, 2.0 litre benzinli 248 HP gücüyle çalışan modellerce destekleniyor.  Audi ayrıca 215 veya 268 HP gücüne sahip 3.0 litrelik V6 TDI ünitesi de sunuyor.

Yeni S5 Coupe dört tekere de 350 HP gücü aktarabilen, turbo şarjlı 3.0 litrelik V6 motora sahip. Kendi klasmanında en güçlü model olan S5 Coupe, 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.7 saniyede ulaşabiliyor. Aynı zamanda yeni geliştirilmiş turbo V6 motorun 32.2 mpg US (7.3 litre/100 km) yakıt tüketimi olduğu da Audi’nin iddiaları arasında.

Dört silindirli modeller ve daha düşük güçlü 3.0 litrelik TDI V6 versiyonları 6 vitesli manuel veya 7 vitesli çift kavramalı şanzımanla kullanılabilir. 3.0 litrelik TDI V6’nın daha güçlü 268 hp versiyonu ve S5 modelleri ise sadece sekiz vitesli vites kutusu opsiyonuyla sunuluyor. Audi spor arka diferansiyel kutusuyla daha iyi kavrama seçeneğini iki model için de sunuyor.

Markanın en son çıkan tüm teker Quattro sisteminin son versiyonu da, ilk başta sadece dört silindirli ve manuel vitesli versiyonlar için sunulacak.

Ergonomik iç mekan

Artık kabinler de aks mesafesinin uzunluğu sayesinde de daha geniş bir hal alıyor. Ön pano tasarımı A4 ile aynı, sürekli havalandırma desteği, ambiant ışıklandırma ve virtual kokpit görüntüleme de seçenekler arasında. Eğlence haber birimi döndürülebilir bir elektronik tuş takımı ve touchpad ile kontrol edilen 8.3 inçlik bir görüntü sağlıyor.

Yeni A5 Coupe aynı zamanda trafik durum destekli Stop&Go adapte olabilen seyahat kontrolü, cross traffic arka park desteği, çarpma önleme desteği, dönüş desteği ve Audi Pre-Sense sistemleri gibi, en güncel koruma sistemleriyle geliyor.

Audi yeni A5 ve S5 Coupe’i Almanya’da ve diğer tüm Avrupa ülkelerinde bu sonbaharda piyasaya sunmayı hedefliyor.