Yeni Huracan LP 580-2, gerçek bir sürüş deneyimi sunacak şekilde geliştirildi ve ayarlandı. Atmosferik V10 5.2 litre motoru, arka aksa 580 HP güç aktarırken, Huracan LP 580-2’nin ağırlığı da yalnızca 1.389 kilogram ile bir önceki dört çekerli versiyona göre 33 kilogram daha düşük.

Ağırlık dağılımı da önde yüzde 40, arkada yüzde 60 olarak ayarlandı ve böylece ön akstaki devinimsizlik de azaltıldı. Tamamen yenilenen güç yönetim yapısı, değiştirilmiş kapsayıcı süspansiyon, yeni direksiyon yapısı ve yeniden ayarlanmış stabilite ve çekiş gücü kontrolleri, sürücüyü mümkün olan en yüksek düzeyde yola bağlıyor. STRADA, SPORT ve CORSA olarak sıralanan Lamborghini sürüş modu seçenekleri de yüksek direksiyon kabiliyeti sağlayacak ve gerçek arka tekerden itiş deneyimini ön plana çıkaracak şekilde ayarlandı.

Huracan LP 580-2’deki sürücüyü içine alan, iki çekişli sürüş sisteminin sportif eğlencesi, tamamen kapsayıcı teknolojisi ve mevcut Huracan LP 610-4’ün dört çekerli sürüş deneyimi ile Huracan LP 610-4 Spyder’ın yaşam tarzı cazibesini birleştirmesi sayesinde mevcut Huracan serisini de mükemmel bir şekilde tamamlıyor.

TASARIM

Lamborghini Huracan LP 580-2, aynı ailenin dört çekerli stabil modeline göre bariz farklılıklar taşıyor. Huracan LP 580-2’nin ön ve arka yapısı, genç, taze ve daha iddialı bir görünüm ortaya çıkaracak ve havacılık alanından esinlenilen tarzını ön planda tutacak şekilde yeniden tasarlandı.

Huracan LP 580-2’nin tasarımındaki her bir ayrıntı, Centro Stile tasarımcıları ve Lamborghini’nin aerodinamik uzmanlarının yakın işbirliği sonucunda fonksiyonun estetiğini ortaya çıkarıyor. Geniş, yeni geliştirilen ön hava girişleri, ön aks üzerindeki aşağı yönlü baskıyı daha da artırmak için soğutma havasını ve karşıdan gelen rüzgarı özel olarak yönlendiriyor. Arkadaki rüzgarlık, otomobilin arka bölümünün etrafındaki hava akışını daha iyileştirmek için yükselen difüzörle birlikte çalışıyor. Böylece Huracan’ın hareket edebilir arka rüzgarlığa ihtiyacı kalmıyor.

Huracan LP 580-2’de yeni ve farklı ölçülere sahip (ön/arka) 19 inçlik Kari jantlar yer alıyor ve bu da otomobilin dinamik ifadesini daha da güçlendiriyor. Bu arkadan çekişli otomobil için özel olarak geliştirilen Pirelli PZero lastikler kullanılıyor. Alüminyum fren disk kaliperlerine sahip çelik frenler, ağırlığı azaltmak ve soğutmayı iyileştirmek için özel olarak şekillendirildi.

ARKADAN İTİŞLİ SÜRÜŞ PERFORMANSI İÇİN YENİDEN GELİŞTİRİLDİ

Huracan’ın V10 5.2 litrelik, atmosferik, ortaya yerleştirilen motoru da azami 580 HP güç çıkışına ve yüzde 75’i 1.000 d/d’de mevcut olacak şekilde 540 Nm tork üretimine sahip olacak şekilde yeniden geliştirildi.

Diğer Huracan modellerinde olduğu gibi LP 580-2 motor verimliliğini artırmak amacıyla silindir devre dışı bırakma özelliğine sahip. Motorun kapasitesinin tamamının kullanılmasına gerek olmadığı durumlarda, bir silindir serisi kapatılarak, 10 silindirden beşi devre dışı bırakılıyor. Sürücü hızlandığında ise sistem anında 10 silindirli moda geri dönüş yaparak, bu durumun sürücü tarafından hissedilmesini imkansız hale getiriyor. Bu özellik sayesinde yakıt tüketimi 100 kilometre 11,9 litreye (kombine) indirilirken, CO2 emisyonu kilometre başına 278 gram oluyor.

Ağırlığı Huracan LP 610-4 Coupe’ye göre 33 kg daha düşük ve boş ağırlığı 1.389 kg olan Huracan LP 580-2’nin güç ağırlık oranı da HP başına 2,4 kg. LP 580-2’de, Huracan’ın alüminyum ve karbon elyaf şasisi kullanıldı ve bu da ağırlığın azaltılmasına yardımcı oldu.

Yayların ve çift çatallı süspansiyonların üzerinde yer alan denge çubuklarının yeni düzeni sayesinde Huracan LP 580-2’nin burulma sertliği de Gallardo LP 550-2’ye kıyasla yüzde 50 iyileştirildi.

Lamborghini Doppia Frizione (LDF), yedi vitesli çift kavramalı yapı da vites değişikliklerinin en hızlı şekilde yapılmasını sağlıyor ve kalkışta en yüksek hızlanma performansının yakalanmasını sağlayan ‘kalkış kontrolü’nü de içinde barındırıyor. Elektronik hidrolik direksiyon sistemi ve opsiyonel Lamborghini Dynamic Steering (LDS) de sürüş modu ve hızından bağımsız olarak otomobilin her türlü sürüş koşulunda çevik ve kontrol edilebilir olmasına yardımcı oluyor. Yeni arka kinematikler de otomobilin ‘ortalı’ hissini güçlendiriyor.

Tüm üç boyutlu hareketleri takip eden ve otomobilin ağırlık merkezine yerleştirilen Huracan sensör sistemi Lamborghini Piattaforma Inerziale (LPI) de bu arkadan çekişli modelin içine yerleştirildi. Bu sistem, opsiyonel Magneto Rheological Suspension (MRS) ile direksiyon ve stabilite kontrol sistemlerine gerçek zamanlı bilgi akışı sunuyor: ESC de tüm yol tutuş koşullarına uyum sağlayacak şekilde geliştirilmesine rağmen tüm sürüş modlarında arkadan çekiş sürüş davranışını ön plana çıkarıyor.

SÜRÜŞ DUYGUSU – AZAMİ KEYİF

Lamborghini Huracan LP 580-2, her açıdan sürüş keyfi verecek şekilde geliştirildi ve böylece sürücünün otomobilden gelen tüm geri dönüşleri yorumlamasına ve yol ya da pistle bağlantı kurmasına olanak tanıyor. Sürücü, direksiyonun üzerinde yer alan ve arkadan itişli modelin ruhuna uyacak şekilde yeniden ayarlanan ANIMA (Adaptive Network Intelligent Management: İtalyan’ca ‘ruh’ anlamına geliyor) düğmesini kullanarak farklı sürüş modları arasında geçiş yapabiliyor. Günlük kullanım için geliştirilen STRADA, direksiyondan daha az geri dönüş veriyor ve çekiş gücüne odaklı bir şekilde çalışıyor. Biraz daha yüksek direksiyon hareketiyle birlikte sportif ve duygusal bir sürüş için SPORT; yol modunda maksimum performans sağlayan ve doğal bir direksiyon davranışı sunan CORSA da diğer modlar arasında yer alıyor.

ÖZELLİKLER VE MİRAS

LP 580-2, Huracan’ın tüm dış ve iç renk ve döşeme seçenekleriyle birlikte sunuluyor. Buna ek olarak, Lamborghini’nin kişiselleştirme programı Ad Personam ile sınırsız iç ve dış renk seçenekleri de yer alıyor.

Huracan LP 580-2’de 12,3 inç yüksek çözünürlüklü TFT gösterge paneliyle birlikte en yeni Lamborghini Infotainment System II bulunuyor. Lamborghini’nin daha önceki arkadan itişli sürüş modelleri arasında bu modelin selefi Gallardo LP 550-2 yer alıyor. Lamborghini Miura, Countach ve Diablo’nun arkadan çekişli versiyonları da eğlenceli sürüş konseptinin diğer mükemmel örneklerini oluşturuyor. Arkadan itişli Huracan LP 620-2 Super Trofeo, 2014 yılında piyasaya sunuldu ve Avrupa, Asya ve ABD’de düzenlenen Lamborghini Blancpain Super Trofeo serisinin bu yılki üç yarışında da dünya pistlerindeki yerini aldı.