Audi’nin spor otomobili A5 yenilenen yüzü ile Türkiye’de satışa sunuldu. İleri teknoloji sürücü asistan sistemleriyle yarı otomatik sürüş de sunan Yeni Audi A5 Coupe’ye 1.4 TFSI benzinli ile 2.0 TDI dizel motor seçenekleri ve efsanevi quattro çekiş sistemi ile sahip olunabiliyor.

Yeni, keskinleşmiş görünümü ve her yerinde üstün teknoloji kullanılan bir otomobil olan A5 Coupe’nin yeni nesli spor ve zarif tasarımı ile dikkat çekiyor. Dış görünümünün altında, tamamen yenilenmiş şasisi, güçlü motorlar ve inovatif bilgi-eğlence özellikleri ve sürücü asistan sistemleri gibi göz dolduran özellikler yer alıyor.

Tamamen yenilenen şasi Audi A5 Coupé’nin güçlü yanlarından birini oluşturuyor. Yeni şasi sürücüye optimum konforun yanı sıra yüksek derecede bir çeviklik veriyor. Otomobil böylece ister dar ve kıvrımlı dağ yolları ister uzun otoyollar olsun, hep aynı özgüvenle ilerliyor. Audi “drive select” olarak bilinen dinamik yol tutuş sistemine entegre edilmiş olan süspansiyon sistemi sayesinde sürücü temel özellikleri çeşitli aşamalar halinde değiştirebiliyor.

Bir önceki modele göre 60 kilogram hafiflik

Audi A5 Coupé önceki modelden önemli ölçüde daha verimli. Bunun en önemli sebebi aracın ağırlığının 60 kilograma varan ölçülerde azalması. Hava sürtünme katsayısı 0,25 olan A5 Coupé aerodinamik açısından da sınıfının lideri.

Bagajın 465 litrelik hacmi önceki modele göre 10 litre daha fazla. Audi iki kapılı coupé’yi aynı zamanda bagaj kapağının bir ayak hareketiyle açılmasını sağlayan opsiyonel otomatik hareket kontrolü sistemiyle sunuyor.

Yeni Audi A5 Coupe Türkiye’de benzinli 1.4 TFSI 150 hp S tronic, dizel 2.0 TDI 190 HP S tronic ve quattro 4 tekerden çekiş sistemli 2.0 TDI 190 HP S tronic versiyonları ile satışa sunuldu.