Riva Yatları’nın Türkiye tek yetkili temsilcisi Ultramar Yachts firmasının ve Fiat’ın davetlileri İstanbul’da düzenlenen özel etkinlikle Fiat 500 Riva’yı yakından inceleme fırsatı yakaladı. Özgün tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Fiat 500 Riva, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Riva’nın simgesi Aquariva Super modelinin özelliklerini taşıyan “Gece Mavisi” gövde rengine sahip Fiat 500 Riva, ülkemizde cabrio versiyonuyla müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Fiat’ın ilk olarak 1957 yılında pazara sunduğu, yıllar içinde 4 milyon adedin üzerinde satışla efsaneleşen ikonik modeli Fiat 500’ün özel versiyonu bu defa “Riva” modeli ile Türkiye’deki otomobilseverlerin karşısına çıktı. Fiat ve Ultramar Yachts firmasının davetlileri İstanbul Zorlu Center’daki Eataly Restaurant’ta düzenlenen özel etkinlikte bir araya gelerek, Fiat 500 Riva’yı yakından inceleme fırsatı yakaladı.

Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Fiat 500 Riva, otomobil üreticisi Fiat ile denizcilikte bir dünya markası olan Riva’nın ortak İtalyan şıklığını gözler önüne seren iş birliğini simgeliyor. Ülkemizde cabrio versiyonuyla müşterilerin beğenisine sunulan Fiat 500 Riva, denizciliğin en önemli isimlerinden Riva’nın ikonik modeli Aquariva Super’in kendine özgü özelliklerini yollara taşıyor.

Yat Konforu Otomobille Buluştu!

Mavi, katlanabilir kumaş tavana ve Riva’nın özel yatlarında kullandığı “Gece Mavisi” gövde rengi ile gövdeyi saran “Aquamarina” mavi renk şeritlere sahip Fiat 500 Riva, kabin içinde de Riva yatlarının özelliklerini taşımasıyla dikkat çekiyor. Riva tarafından üretilen çok özel yatlarda olduğu üzere, torpido panelinde akça ağacı ile özel maun ağacının kullanılmış olması dikkat çekiyor. Kabinde kullanılan ‘fildişi rengi’ deri koltuklar, yolculara tıpkı Aquariva Super’de hissedilen konforu sunuyor. Kullanıcısına Riva’nın 170 yılı aşkın efsanevi ahşap işçiliğini ve sıcak renklerini sunan Fiat 500 Riva’nın kabin içinde kullandığı pek çok krom detay da yine Aquariva Super modelini anımsatıyor. Riva Yatları işbirliği ile sınırlı sayıda üretilen Fiat 500 Riva orta konsolda yer alan, özel şilt sayesinde kişiselleştirilebiliyor.

Sürüş göstergeleri ve hız sayacı için hazırlanan TFT ekranı ile otomobilin ön paneli, tam dijital bir sürüş deneyimi sunmakla birlikte, dairesel bir gruplandırma ve yuvarlak düğmelerle tamamlanan klasik 500 gösterge düzenini de korumaya devam ediyor. Ön konsolda yer alan 7 inç dokunmatik ekranlı UConnect sisteminin standart olarak sunulduğu Fiat 500 Riva’da HD kalitesinde görünüm sağlanıyor. Bluetooth ve ses tanıma özelliğinin de yer aldığı sistemde USB girişleri ile her türlü multimedya bağlantıları da gerçekleşiyor.