Hem 2 aylık değerlendirme hem de Beşiktaş Jinmastik Kulübü ile yaptıkları sponsorluk anlaşması konularını konuştuğumuz Sözen sorularımıza şu yanıtları verdi.

2018 yılında gerek tüm sektörde, gerek premium pazarda, gerekse Volvo Car Turkey satış rakamlarında büyüme hedefliyoruz. Buna göre toplam pazarın yaklaşık yüzde 3-5 arasında bir büyümeye, premium pazarın da yüzde 7-10 bir büyümeye ulaşacağını söyleyebiliriz. Volvo Car Turkey olarak 2018 hedefimizde yüzde 23’lük büyüme ön görmekteyiz. Satış adedi hedefimiz ise 5 bin 500 olarak belirledik. İlk iki ayaya baktığımızda da satışlarımızın %50 arttığını söyleyebilirim.”

Sabri Sözen bu arada geçen hafta Beşiktaş Spor Kulübü ile sponsorluk anlaşması konusunda da şu açıklamayı yaptı: “İnsan odaklı tasarım anlayışıyla otomobil üreticileri arasında premium bir marka olan Volvo Cars olarak, bugüne kadar Türkiye’de çeşitli iş birliktelikleri gerçekleştirdik. Beşiktaş JK ile olan premium partnerliğimiz ise şimdiye dek Türkiye’de yaptığımız en büyük iş birlikleri arasında yer alıyor. Beşiktaş’ın marka algısıyla Volvo Car Turkey’in marka duruşunun birbiriyle uyum içinde olması bu iş birliğinde bizi motive eden en büyük öğelerden biri oldu. Beşiktaş’ın bir futbol kulübü olarak duruşunun yanı sıra marka değerini her zaman arttıran bir vizyonu var. Bu çerçevede, DNA’sı bu derece uyan iki markanın da insana yaptığı yatırım ve çalışmalarında insani değerleri üst düzeyde tutması çok değerli ve birleştirici bir unsur oldu. “
Sabri Sözen konuyla ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz iş birliklerimizi bir kişisel olsun olmasın taraf ya da taraftar olmak diye değerlendirmiyoruz. Ortak değerler üzerinde yükselen bir birliktelik, bir güç birliği olarak görüyoruz. Türkiye’de spor, özellikle futbol toplumun duygusal bağ kurduğu bir branş. Fakat bir sektör olarak değerlendirdiğinizde her biri bir marka. Bu tarz iş birliklerinde marka değerlerimizin örtüşmesi bizler için çok önemli.  Diğer ülkelerdeki Volvo’lara gelince Volvo Car Italy ile Roma takımının bir partnerliğinin olduğunu biliyorum, ancak şartları bizimkiyle aynı değil.”

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen bu kapsamda neler yapacaklarını da şöyle dile getirdi:

“Volvo Car Turkey, Beşiktaş JK için Volvo modellerini kullanımına sunacak. Aynı iş birliği kapsamında; Vodafone Park’ta yer alan 1903 Tribünü “Volvo 1903 Tribünü”, 1903 Lounge ise “Volvo 1903 Lounge” olarak isimlendirilecek. Volvo Car Turkey ayrıca, farklı otomobil modellerini Vodafone Park’ta özel alanlarda sergileyecek. Volvo Car Turkey ek olarak; sadakat programı Volvo Car Prime ile de Vodafone Park’ta kullanıcılarına özel ayrıcalıklar sunacak.”