Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, Volvo Konsept Kamyon projesinin resmi lastik tedarikçiliğini üstleniyor. Projenin ana hedefleri arasında gelecekte kamyonların yük taşıma verimliliğini önemli ölçüde artırmak ve sera gazı salınımını azaltmak yer alıyor. Volvo mühendisleri ve diğer kilit tedarikçiler tarafından bugüne kadar pek çok yenilikçi çözüm araştırılarak hayata geçirilen projede, aracın tamamına yani hem kamyona hem de treylere odaklanılıyor. Proje kapsamında Volvo Kamyonları ve Continental, köklü ve yakın bir işbirliği sergilerken, iki şirket güçlü teknolojik ortaklığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Bu başarılı işbirliğinin sonucunda, konsept kamyonun ön aks ve çeker aksında 315/70 R22.5, treylerde ise 385/55 R22.5 ebadında Continental lastikleri kullanılıyor. Ayrıca tüm prototip lastiklerin geliştirilme süreçlerinde, diğer güvenlik kriterlerinden ödün vermeden iyileştirilmiş yakıt verimliliğine ulaşmaya olanak sağlayan çok sayıda yenilik yer alıyor.

Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental iledünyanın lider kamyon, otobüs ve yapı ekipmanı üreticilerinden biri olan Volvo Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Volvo Kamyonları’nın ortak projesine ilişkin açıklamada bulunanContinental Kamyon Lastikleri Orijinal Ekipman (OE) Başkanı Klaus Kreipe, "Continental Lastikleri, Volvo Kamyonları ile uzun süreli işbirliğimizi güçlendirmek ve ortaklık kurmak için projede resmi lastik tedarikçisi olarak yer alıyor. Azaltılmış yuvarlanma direnci sunan özel prototip lastiklerimizi tedarik ederek projenin iddialı ve gelecek odaklı hedeflerini destekliyoruz" dedi.

Continental hakkında

Continental, 2015 yılında elde ettiği 39.2 milyar Euro'luk ciro ile dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerindendir. Fren sistemleri, motor ve şasi sistemleri ve elemanları, aletle donatım, infotainment (bilgilendirmeli eğlence) çözümleri, araç elektroniği, lastik ve teknik elastomer ürünleri sunucusu olarak Continental; daha fazla sürüş emniyeti sağlamaya ve küresel iklimi korumaya önemli katkılarda bulunmaktadır. Bunun ötesinde, Continental otomotiv iletişiminde yetkin bir iş ortağıdır. Continental, 55 ülkede 212.000’den fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir.

Lastik bölümü

Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Continental’in lastik bölümünün satışları, 2015’te 10.4 milyar Euro‘ya ulaşmıştır. Dünya çapında 49.000 kadar çalışanıyla 24 üretim ve ürün geliştirme noktasına sahip olan Continental Lastik Bölümü, geniş çaplı üretim ve Ar-Ge yatırımları ile uygun fiyatlı ve çevreye duyarlı ürünlerin oluşturulmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Otomobil ve Ticari Araç Lastiği bölümü

Dünya çapında en büyük kamyon, otobüs ve endüstriyel lastik üreticilerinden biri olan Continental, sürekli gelişen ve büyüyen geniş ürün yelpazesi, hizmetleri ve çözümleri ile faaliyet göstermektedir.