Volvo Cars, ABD pazarındaki iddiasını, yeni dönem amiral gemisi sedanı Volvo S90’ın lansmanı ile gösteriyor. 2015’te ABD pazarındaki satışlarını yüzde 24.3 artıran Volvo Cars. özellikle XC60 ve yeni XC90’nın etkisiyle satışlarını ekimde yüzde 87, kasımda yüzde 90 ve aralıkta yüzde 89,9 artırarak güçlü bir büyüme elde etti.

Bu rakamların Volvo’nun ABD pazarına geri döndüğünün kuvvetli sinyalleri olduğunu söyleyen Volvo Car Group Amerika Kıdemli Başkan Yardımcısı Lex Kerssemakers, “Yeni S90’ın yardımıyla bu güçlü satış momentumunun 2016 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz” diyor.

ABD’de Volvo Fabrikası Kuruyoruz

Güney Karolina, Charleston’da, 11 milyar dolarlık bir yatırımla, 2000 kişiyi istihdam eden bir fabrika açtıktan sonra, şimdi de Volvo S90’ı ABD’de lanse ediyor olması, İsveçli otomobil üreticisinin bu pazarla ilgili kararlılığını gösteriyor.

Volvo Car Group Başkan ve CEO’su Hakan Samuelsson, “ABD’deki varlığımıza her zaman büyük önem verdik. Bu yüzden Volvo S90’ın kamuoyuna tanıtımını burada Detroit fuarında yapmaya karar verdik ve burada bir Volvo fabrikası kuruyoruz” diyor.

2016 gelecek olan 4 yıl boyunca Volvo Cars için önemli gelişmelerin yaşanacağı ilk yıl olması açısından önem taşıdığını söyleyen Volvo Car Turkey Genel Müdürü Frank Versaevel bu gelişmelerin ilk adımının Yeni S90 olduğunu belirtiyor. Versaevel, “Önümüzdeki 4 yıl içinde tüm ürün gamımız baştan sona yenileyecek. Yeni S90, Volvo otomobillerinin bundan sonraki yolculuğunun ilk adımını oluşturuyor. Premium sedan segmentine tamamen yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen yeni Volvo S90, kendi segmentinde var olan tüm modellere meydan okuyacak” diyerek modelin iddiasını ortaya koyuyor.

Satış Beklentilerini Aşan Ön Sipariş!

Yeni Volvo S90’ın lansmanı, Volvo’nun 2015 yılında XC90 ile başlattığı tüm model gamını yenileme sürecinin ikinci bölümünü oluşturuyor.

XC90, 2015 yılında, şirketin 50.000 adet civarındaki satış beklentilerini aşarak 88.000 adet ön sipariş aldı; bu durum, müşterilerin Volvo’nun yeni tasarımını, mühendisliğini ve teknoloji yönünü ne kadar beğendiğini gösteriyor.

Volvo S90, aralık ayında dünya basınına ilk defa tanıtılmasının ardından, baş döndürücü dış tasarımı ve lüks iç tasarımıyla çok beğenildi. Volvo P1800’e hürmeten konkav bir ızgarayla karakterize olan, gururlu ama agresif olmayan yüzü, Volvo’nun yeni iron mark logosunu taşıyor. T şeklindeki Thor’un çekici şeklindeki ön farlar Volvo S90’ı ile yolda belirgin hale getiren güçlü bir hissiyat yaratıyor.

Bu alçak ve dört kapılı coupe‘de başarılı XC90 modelindeki bazı ayrıntıları kullanıldı. Ön panelde ve kumanda panelinde, Sensus kullanıcı ara yüzünün her iki bölümünde dikey olarak yer alan hava kanatları gibi, çarpıcı ayrıntılar çıtayı daha da yukarı taşıdı. 

Volvo Car Group, Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath, “Yeni amiral gemimiz sedan modelimiz Volvo S90’ı gerçek bir oyun değiştirici olarak tasarladık. Volvo S90 üst düzey ve çekici. Dış görünümü fantastik bir duruş ve İskandinav tasarımına uygun sade hatlara sahip. İç tasarım, yenilikçi teknolojiyle şık, misafirperver ve keyifli bir ambiyans oluşturan doğal malzemelerin birleşimini yansıtıyor. En üst düzeyde İsveçli diyebiliriz”

Yarı otonom sürüş

IntelliSafe Assist özelliği Volvo S90’da standart olarak yer alıyor. Buna, Adaptif Hız Sabitleyici (Adaptive Cruise Control), Mesafe ikazı ve ileri düzey yarı-otonom sürüş özelliği Pilot Assist de dahil.

Pilot Assist fonksiyonu, otomobil 130 km/h hızla seyrederken, şerit çizgileri içerisinde kalması için hafif direksiyon uyarıları sağlıyor ve başka bir aracı izleme gerekliliği kalmıyor. Pilot Assist, Volvo’nun önem verdiği yenilik alanlarından biri olan, tam otonom sürüşe geçişte önemli basamak oluşturuyor. Tam otonom bir Volvo otomobilin iç görünümünün nasıl olması ve ne hissettirmesi gerektiği Concept 26’da anlatılıyor. 

Hybrid motor opsiyonu

Volvo S90’da, Pure, Hybrid ve Power olmak üzere üç ayrı otomobil deneyimini bir arada yaşatan, ve 410hp’lik ikna edici bir güç sunan T8 Twin Engine (İkiz Motor) plug-in hybrid bir motor yer alıyor.

Dünya standartlarında güvenlik

Volvo S90’da bir dünya ilki olan -büyük hayvan algılama- City Safety (Şehirde Güvenlik Sistemi) ile birlikte sunuluyor. Bu teknoloji gece ya da gündüz boyunca geyik, at, inek gibi büyük hayvanları algılayabiliyor. Aynı zamanda, sürücüyü uyarıyor ve çarpışmayı önlemek için fren desteği sağlıyor.

Özel sürüş özelliği

Volvo S90 Volvo Cars’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir yatırım olan ileri şasi simülatöründen faydalanarak geliştirildi.

Volvo Car Group Ar-Ge’den Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens, “Volvo S90, sürüş dinamikleri, performans ve sürüşle ilgili ileriye yönelik önemli adımlar attı. Volvo sürüş deneyimini baştan sona yeniden tasarlayarak, hassasiyet, kontrol ve konfor hislerini güçlendirdik” diyor.