Volvo Car Turkey bünyesinde son yıllarda Satış Sonrası Hizmetler ve Yetkili Satıcı Geliştirme Direktörü olarak elde ettiği başarılarla dikkat çeken Sabri Sözen, Volvo Car Turkey Genel Müdürü olarak atandı.

Son 20 yıldır, Volvo Car Turkey ailesinin bir üyesi olan Sabri Sözen, yeni göreviyle birlikte Volvo Car Turkey’in ilk Türk Genel Müdürü unvanının da sahibi oldu. Sözen, 5 Nisan tarihinde, Frank Versaevel’den görevini devraldı. Son iki yıldır Volvo Car Turkey Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Frank Versaevel ise Volvo Cars’ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandı.

Kariyer yolculuğuna 1993 yılında başlayan ve İhlas Tarsan, Ulusoy Otomotiv, Konvekta A.Ş.’de görev aldıktan sonra, 1997 yılında Volvo Car Turkey ailesine dahil oldu. Sözen, 1997’den itibaren, Garanti Danışmanlığı, Yedek Parça Müdürlüğü, Servis Müdürlüğü, Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü ve daha sonra Satış Sonrası Hizmetler ve Yetkili Satıcı Geliştirme Direktörlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Sabri Sözen, 2003-2013 yılları arasında görev aldığı süre boyunca, Türkiye’nin yanı sıra Suriye, Lübnan ve İsrail dahil olmak üzere tüm Ortadoğu ülkeleriyle birlikte, Kuzey Afrika kıyıları, Stan ülkeleri, Kıbrıs ve Malta’dan sorumlu oldu. Müşteri memnuniyeti ve satış sonrası hizmet departmanlarının yöneticiliğini yapan Sözen, 2013 yılına kadar da küresel projelerin yerel pazarda uygulanması konusunda başarılara imza attı.

2013-2015 yılları arasında ise Sabri Sözen markada Satış Sonrası Hizmetler Direktörü olarak görev yaptı. Bu dönemde gösterdiği başarıların ardından yönetici, 2015 yılında Satış Sonrası Hizmetler ve Yetkili Satıcı Geliştirme Direktörü olarak göreve başladı. Son 2 yıldır bu görevi başarıyla sürdüren Sözen, 5 Nisan 2017 tarihi itibariyle de Volvo Car Turkey Genel Müdürü olarak atandı.

Yeni göreviyle ilgili konuşan Sabri Sözen, “Volvo Cars’ın, otomotiv pazarındaki büyümeye endeksli bir ülke olarak, Türkiye’ye verdiği önem her yıl artarak devam ediyor. 2017 yılında yeni modellerimizle birlikte Türkiye otomotiv pazarındaki etkinliğimizi arttıracağımız inancındayız. Her yıl yenilenen ve gelişen yeni nesil otomobillerimizle, gerek global projelerde, gerekse yerel uygulamalarda Volvo Car Turkey’in ilerleyen dönemlerdeki başarılarını sizlerle paylaşmaktan gurur duyacağız” dedi.  

1970 doğumlu Sabri Sözen evli ve iki çocuk babasıdır.