Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) ve ALJ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Paris Otomobil Fuarı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra hem Türkiye hem de diğer ülkeler ve global pazarlarda böylesi büyük bir olaya rağmen ülkenin bu kadar hızlı toparlanabileceğini kimsenin beklemediğini ifade etti.

Türkiye'nin bu süreci mevcut şartlar içerisinde olabildiğince iyi yönettiğini dile getiren Bozkurt, temmuzda otomotiv pazarında yüzde 30 düşüş olsa da sonraki aylarda otomotiv pazarının hızlı bir şekilde toparlandığını ve bunun herkes tarafından pozitif bir "hayretle" izlendiğini kaydetti.

Aynı zamanda ALJ Holding Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ali Haydar Bozkurt, ülkede yaşananlar karşısında holdingin Türkiye bakışında hiçbir değişiklik olmadığını vurguladı.

ALJ Grubu'nun 1998 yılından beri Türkiye'de yatırım yapan ve buna devam eden bir grup olduğunu hatırlatan Bozkurt, "ALJ, Türkiye'deki yatırımını her zaman büyütmek isteyen bir grup. Türkiye'de bu süreçte birçok ekonomik ve siyasi olay oldu. Tüm bu süreçte ALJ Grubu'nun Türkiye ile ilgili bakış açısı ve beklentisinde hiçbir zaman olumsuz bir değişiklik olmadı. Türkiye bizim için çok önemli ve yatırım yapılabilir bir ülke. Türkiye'de yatırımlarımızı büyüterek devam ettireceğimizi bir kere daha söylemek isterim." diye konuştu.

.