Zorlu çarpışma testleriyle bilinen Amerikan IIHS, geçtiğimiz günlerde Hyundai Tucson’u mercek altına aldı. Eylül ayının başında ülkemizde de satışına başlanan ve cesur tasarımıyla bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Hyundai Tucson, gerçekleştirilen testler sonucunda sürücü ve yaya güvenliği bakımından en yüksek değer olan “Top Safety Pick+” ödülünü kazandı.

IIHS çarpışma testlerinde ön, ön çapraz, yan, tavan dayanıklılığı ve koltuk kafalıkları gibi beş farklı performans değerlendirmeleri esas alınırken aynı zamanda Tucson düşük hızlarda gerçekleştirilen çarpışma testlerinde de başarılı bir sonuç elde etti. Araçlardaki gelişmiş kaza önleyici sistemler de testlerden olumlu sonuç alınmasında önemli bir rol oynuyor. Hyundai Tucson’da yer alan Otomatik Acil Fren Sistemi (AEB), öndeki aracın tehlikeli bir şekilde aniden frenlediğini algılıyor ve otomatik olarak devreye giriyor. Acil durumlarda sürücüye ve araca gelecek hasarı en aza indirmek amacıyla aracı durduruyor. Bu sistemler IIHS tarafından önemli bir kıstas olarak değerlendiriliyor.

IIHS Araştırma Şefi David Zuby konuyla ilgili olarak, "Hyundai'nin yeni modeli Tucson, ön çarpışma testlerimizde en yüksek derecede puanlar alarak başarılı oldu. Ana kriterlerimize sadık kalarak, donanım listesindeki acil fren sistemi ve çarpışma uyarısı sayesinde de güvenilir olduğunu kanıtladı” dedi.

Hyundai Amerika Başkan Yardımcısı Mike O'Brien ise, "Yolcu güvenliği, Hyundai için her şeyden daha önemlidir. Çarpışma uyarısı, şerit takip asistanı ve acil fren sistemi gibi yardımcı güvenlik sistemlerini geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. Tucson modelimizin testlerde ortaya çıkardığı başarılı sonuçlardan ve almış olduğumuz bu ödülden dolayı çok mutluyuz" dedi.

Hyundai Tucson, olası kazaların önüne geçmek için Otomatik Acil Fren sistemi (AEB), Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSD), Şerit Takip Asistanı (LKAS), Statik Dönüş Farları (SBL), ESP, VSM (Araç Stabilite Yönetim Sistemi), ROP (Devrilme Önleyici Sistem), ESS (Acil Fren Sinyali) ve tam koruma sağlayan hava yastıkları gibi güvenlik donanımlarına yer veriyor.