Doğuş Otomotiv kurumsal sosyal sorumluluk platformu Trafik Hayattır tarafından bisiklet kullanıcılarının trafikte daha güvenli olmaları amacıyla geliştirilen “HOP!” mobil uygulamasını yayına aldı.

Trafik Hayattır’ın, trafikte araçlar kadar bisiklet kullanıcılarının güvenliğinin artırılması amacıyla geliştirilen HOP adlı mobil uygulama hem iOS hem de Android Store’dan indirilebiliyor.

Uygulamayı indiren kullanıcılardan yola çıkmadan önce uygulamayı açmaları ve sürücü modunu seçmeleri isteniyor. Seçilen moda göre çalışan uygulama “araba” modundayken yaklaşan bisiklet sinyallerini dinliyor, “bisiklet” modunda ise etrafa sinyal gönderecek şekilde çalışıyor. Bisiklet sürücüsü, uygulamaya sahip araç sürücüsüne 30 metreden daha yakın yaklaştığı anda uygulama aktif hale geliyor. Araç sürücüsünü sesli ve görsel olarak uyarıyor.

Böylece bisiklet sürücüsünü görmeden dönüş yapan, aniden sağ şeritte duran, durağan haldeyken etrafını kontrol etmeden kapılarını açan araç sürücüleri uyarılıyor. Uygulama birçok bisikletinin aynı anda geçmesi veya yakın sürelerde geçmesi halinde ise akıllı bir algoritma ile sürücüyü rahatsız etmeyecek şekilde optimize çalışıyor.

İlk kez Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kadıköy Bisiklet Festivali’nde tanıtılan HOP!, uygulamasının sonraki fazlarında araç sürücülerinin uygulamayı indirmelerine gerek kalmayacak şekilde geliştirilmesi öngörülüyor.

Roy+Teddy Dijital Pazarlama Ajansı ile birlikte geliştirilen HOP hakkında detaylı bilgi ve uygulamayı indirmek için hop.trafikhayattir.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.