Japonya’da düzenlenen finale katılan Çağın Akay Yazıcı, 4 yıldır bu yarışmada yer alan Türkiye’ye ilk kez ödül kazandırdı. Yarışmaya 850 binden fazla çocuk hayallerindeki arabaları resmederek katıldı.

Toyota tarafından düzenlenen ve dünyanın 5 kıtasından yüzbinlerce çocuğun katıldığı “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nda” 9 yaşındaki Çağın Akay Yazıcı dünya üçüncüsü oldu. Dünyanın en çok katılım gösterilen resim yarışmaları arasında yer alan ve 81 ülkeden 850 binden fazla resmin katıldığı Toyota Uluslararası Hayalimdeki Araba Resim Yarışması 2004 yılından bu yana düzenleniyor. Japonya’da gerçekleştirilen finalde 8-11 yaş kategorisinde “The song of peace-Barışın Şarkısı” adlı resim çalışmasıyla üçüncü olan Çağın Akay Yazıcı ayrıca, ilk kez verilen ”Make me Smile” ödülünü de alarak başarısını taçlandırdı. “Make me Smile” ödülü 130 ülkenin internet üzerinden kullandığı oylarla sahibini buluyor.

Türk çocuklarının dördüncü kez yer aldığı yarışmaya, Türkiye’nin 45 ilinden 4 bin 855 çocuk katılmıştı. Toyota tarafından “Senin Hayalin – Geleceğin Arabası” temasıyla organize edilen yarışma, çocukların eğlenmeleri ve otomobiller üzerinden hayal dünyalarını geliştirerek yaratıcılıklarını kullanmaları amacıyla organize ediliyor. Gelecekte arabaların nasıl olacağını hayal ederek resimleyen çocuklar 3 ayrı yaş kategorisinde yarışıyor.

8-11 yaş kategorisinde yarışan Çağın Akay Yazıcı, Türkiye’de düzenlenen yarışmanın yarı finalinde jüri değerlendirmesi ile Türkiye’yi Japonya’da temsil etmeye hak kazanmıştı. Yarışmada Çağın Akay Yazıcı’nın kategorisinde birincilik ise Tayland’dan 11 yaşındaki Jarupitchaya Malakul’un oldu.