Cartivator adı verilen bir girişim, yeni uçan otomobil konseptleri SkyDrive'ı tanıttı. Cartivator'a en büyük destek Japon otomobil üreticisi Toyota'dan geldi. Grubun amacı, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndaki açılış meşalesini yakabilecek bir uçan aracı hizmete sunabilmek. 

EN BÜYÜK YATIRIMI TOYOTA YAPTI

Japon otomobil üreticisi Toyota, Cartivator adlı uçan otomobilüretme amaçlı gruba 375 bin dolarlık bir yatırım yaptı ve bu alandaki en büyük atılımını gerçekleştirmiş oldu. Proje aşamasındaki uçan otomobil SkyDrive, 2012 yılında Toyota'nın 30 çalışanı tarafından ortaya atılmış ve daha sonra bu çalışanlar kendi aralarında Cartivator grubu olarak tanınmıştı.

AMAÇ 2020 TOKYO OLİMPİYATLARINA YETİŞTİRMEK

Cartivator adlı grubun en önemli hedefi 2018 yılına kadar test uçuşu yapabilecek bir prototip oluşturmak ve iki sene içerisinde bu projeyi 2020 Tokyo Olimpiyat meşalesini yakarken kullanmak. SkyDrive'ın uçan otomobili, 10 metrelik yükseklikte uçarken 100 km/sa çıkabiliyor.

Buna ek olarak Toyota, Amerika'da iki farklı uçan otomobil tasarımının da patentini aldı ve bu konudaki kararlılığını göstermiş oldu.