Yaklaşık 2 yıl önce Toyota tarafından başlatılan ve kamuoyundan büyük destek gören “Korna Çalma Huzurumu Çalma” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nın yapılacağı 12 Mart tarihinde sürücülere “Korna Çalma Gençlerimizin Geleceğini Çalma” mesajı ulaştırılıyor. Tüm sürücüleri sınav günü gereksiz korna çalmayarak projeye destek olmaya davet eden Toyota, sınava giren gençlerin korna sesiyle dikkatlerinin dağılmaması için azami çaba gösterilmesi gerektiğinin de altını çiziyor. 

Toyota tarafından kesintisiz olarak sürdürülen proje ile özellikle sınav dönemlerinde “Kornasız Gün” çağrıları yapılıyor. Toplumun genelinde farkındalık yaratılması amaçlanan projede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından destek veriliyor. Bir çevre sorunu olarak görülen ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin yanında, toplumların gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı bir konu olduğuna dikkat çekilen “Korna Çalma Huzurumu Çalma”  sosyal sorumluluk projesinde bugüne kadar birçok farklı çalışmaya da imza atıldı.

Uzun soluklu proje kapsamında; Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Eskişehir ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başta olmak üzere çok sayıda kurumun desteğini alan Toyota, toplumda rol model olan kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği yapıyor.