Milyonlarca öğrencinin geleceklerine yön verecek bu çok önemli sınavda doğru çözecekleri her bir sorunun hayatlarını şekillendireceği bilinciyle hareket eden Toyota, sınav süresi boyunca sürücüleri gereksiz korna çalmamaya ve daha fazla duyarlı olmaya davet ediyor.

Proje kapsamında bir medeniyet ölçüsü olarak görülen korna sesiyle ilgili çalışmalar tüm mecralarda sürdürülürken, özellikle sınava giren gençlerin korna sesiyle dikkatlerinin dağılmaması için azami çaba gösterilmesi gerektiğinin de altı çiziliyor. 

Toplumun genelinde farkındalık yaratılması amaçlanan proje Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Çevresel bir sorun olarak görülen ve insan sağlığına olumsuz etkilerinin yanında, toplumların gelişmişlik seviyesiyle doğru orantılı bir konu olduğuna dikkat çekilen “Korna Çalma Huzurumu Çalma”  sosyal sorumluluk projesi birçok kamu ve özel kuruluş tarafından da destekleniyor.

 

Bu kurum ve kuruluşların arasında; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Eskişehir ve Kayseri Büyükşehir Belediyeleri, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası da bulunuyor. Toyota aynı zamanda toplumda rol model olan kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile de işbirliği yapıyor.