Şu sıralar Goodwood Hız Festivali’nde de boy gösteren Polestar 1, Volvo’nun elektrikli otomobillerden sorumlu birimi Polestar tarafından önümüzdeki yıl satışa sunulacak. Fakat 155 bin dolardan satışa sunulacak araç, bu fiyatıyla pek çok müşteri için pek de erişilebilir durmuyor. Bunun farkında olan şirket, gerek özellik gerekse fiyat olarak Model’e rakip gösterilen Polestar 2 üzerinde çalışıyor.

 
Şimdilik Polestar 2 hakkında kulağımıza çalınan çok bir bilgi yok. Fakat gelen haberler tamamen elektrikli otomobilin 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılabileceğini gösteriyor. Sedan gövde tipine sahip olarak Volvo’nun Compact Modular Architecture (CMA) platformu üzerine inşa edilecek Polestar 2’nin oldukça dikkat çekici bir tasarıma sahip olacağı söyleniyor.

Tamamen elektrikli Polestar 2’nin teknik tarafına baktığımızda ilk göze çarpan detay menzili oluyor. Zira şirketin tıpkı Model 3’te olduğu gibi tek şarjla 500 km’yi hedeflediği söyleniyor. Ayrıca 4.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değeri ve 230 km/s maksimum hız da gelen haberler arasında. Son olarak, Öhlins süspansiyon ve Akenobo fren sistemi gibi parçalar da Polestar 1’in Polestar 2’ye hediyesi olacak.

Polestar 2’nin ardından aileye katılacak yeni otomobille ilgili planlar da şimdiden hazır. Tahmin edeceğiniz üzere Polestar 3 olarak adlandırılacak tamamen elektrikli bu araç coupe-SUV tarzında olacak ve yine en az 500 km menzile sahip olacak. Tasarım açısından Volvo’nun SUV modellerinden ayrılacak bu model, kullanıcısına farklı bir sürüş deneyimi sunacak