Shell, Mayıs ayında Scuderia Ferrari ile yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında Shell, Scuderia Ferrari’ye dünyanın en iyi yakıtı ve madeni yağı olduğuna inandığı Shell V-Power yarış yakıtı ile Shell Helix Ultra özel motor yağını tedarik etmeyi sürdürecek. Bunun yanı sıra Shell’in en az 50 teknik uzmanı, Ferrari’nin Formula 1’de rekabet avantajı elde etmesi ve yarış pistlerindeki teknolojiyi yollara aktarması için yılda minimum 21 bin saatlik Ar-Ge çalışmasına devam edecek. Shell, Scuderia Ferrari ile daha kapsamlı olan işbirliğinin sonucunda Ferrari Maranello merkezinde sürekli teknik ekip bulunduracak.
Shell’in Downstream Direktörü John Abbott, “Shell, Scuderia Ferrari ile sürdürdüğü ortaklıkta Scuderia Ferrari’nin 11. kez Constructor’s Championship’i (Formula 1 Takımlar Şampiyonluğu) göğüslemesine yardım etmeyi hedefliyor. Elbette yakıtlar ve motor yağları, bir Formula 1 aracının bitiş çizgisini birinci olarak geçmesi için bir araya gelmesi gereken parçalardan sadece ikisi. Bu inovasyon anlaşmasıyla beraber Formula 1’in en başarılı ekibi ile gerçekleştirdiğimiz çalışma başka bir boyut kazanırken, her zamanki gibi Scuderia’yı başarıya taşımaya ve milyonlarca müşterimiz için daha iyi yakıt ve madeni yağlar geliştirmeye kararlıyız” diye konuştu.

Shell Perakende Satışlar Dünya Başkan Yardımcısı Istvan Kapitany de konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Shell olarak Scuderia Ferrari’nin başarı elde etmesine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Formula 1, Scuderia Ferrari’ye rekabet üstünlüğü sağlayabilecek yakıt ve motor yağları geliştirebildiğimiz dünya standartlarında bir test ortamı. Sektörümüzdeki en büyük bilim ve iş dehalarının yardımıyla, bu yenilenmiş ortaklık sonucunda Scuderia Ferrari ile önemli işler başarmayı ümit ediyoruz” dedi.
Ferrari Ekibi Yöneticisi Maurizio Arrivabene de anlaşmayla ilgili olarak: “Bu anlaşmanın imzalanması, başarıya giden yolda atılmış önemli bir adımdır. Shell ile daha geniş kapsamlı çalışmaktan çok mutluyuz. Geçmişten bu yana araç motoru Ferrari’nin en önemli odak noktası olmuştır. Yani biz bir motor üreticisi olarak Shell ile mirasımız için ortaklaşa çalışıyoruz. Shell’in çalışmaları, bu sezon daha şimdiden Malezya ve Macaristan’daki başarılarımıza katkıda bulundu. Bu, profesyonel bir ilişkinin göstergesi olmanın yanı sıra, mükemmel bir ortaklığın da sonucu olarak öne çıkıyor" diye konuştu.
Shell’in Ferrari ile ortaklığı, Formula 1’in de ötesine uzanıyor. Shell, aynı zamanda FIA World Endurence Championship (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası) ve Le Mans 24 Saat Yarışına katılan Ferrari GT ekiplerine de yakıt ve madeni yağ tedarik etmeye başlayacak.

Ferrari, anlaşmanın yenilikçi ruhuna uygun olarak Shell’in küresel Eco-marathon programını desteklemek adına başarılı ekiplerin üyelerine Maranello’da dört haftalık staj imkanı sunacak.