Otomol CEO’su Uğur Sakarya, “3 Haziran’dan itibaren kamu bankalarının kredi destek paketinde ikinci el araçlara da yüzde 0,82 faiz oranlı kredi veriyor olması tam anlamıyla talep patlamasına dönüştü. bayram sonrası 5 iş gününde neredeyse 1 aylık satış hacmine ulaştık” diye konuştu.

Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu da “Yaşadığımız olağanüstü süreçte toplam otomotiv pazarı nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50,46 oranında daralmıştı. Mayıs ayı itibarı ile hareketlenmeye başlayan ikinci el pazarı, 1 Haziran itibarı ile normalleşme adımları ile toparlanmaya başlayacak. 

İkinciyeni Genel Müdürü Emre Ayyıldız, artışın mayısın son günleri ve haziran başında da devam ettiğini belirterek, son bir ayda ikinci el araçlarda fiyat artışının yüzde 10’u bulduğunu söyledi. Ayyıldız, "Bu artışın temel nedeni salgın dolayısıyla kişilerin kendilerini daha izole ettiği ulaşım alternatiflerinin tercih etmesi oldu. Kamu bankalarının kredi desteği de talebi hızlandırdı” dedi.

Analiz şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, son üç günde Sahibinden.com’daki ikinci otomobil ilan sayısının da 60 bini aştığını belirterek, “Normalde bu sayı 20 binlerdeydi. ikinci pazarı adet olarak da canlanıyor, yazın ikinci el için çok hareketli geçecek. Geçen hafta girilen ilan sayısı 47 bindeydi. Şimdi son 3 günde girilen ilan sayısı 60 bin. Talep çok arttı. Ancak fiyatların çok yüksek olması nedeniyle bunun satışa hemen dönüştüğünü düşünmüyorum. Talep artarak devam ediyor ama satışa dönüşmesi o kadar hızlı değil. Çünkü vatandaş da fiyatların çok yüksek olduğunun farkında" diye konuştu.