Türkiye’de aralıksız olarak ralli parkurlarında sayısız zafer ve şampiyonluklara imza atan Castrol Ford Team Türkiye, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’ne mutlak zafer parolasıyla çıkmaya hazırlanıyor.

16-17 Nisan 2016 tarihinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından gerçekleştirilecek Ege Rallisi için İzmir‘e gelen geçtiğimiz sezonun şampiyon takımı Castrol Ford Team Türkiye, yine zirvenin hakimi olmak için start alacak. Bu sene takım stratejisinde değişiklik yapan Castrol Ford Team Türkiye, şampiyon pilotu Murat Bostancı ile Avrupa Ralli Şampiyonası’na odaklanırken, Orhan Avcıoğlu ile de Türkiye Şampiyonası’nda sezonu liderlikle bitirmenin hesaplarını yapıyor. Castrol Ford Team Türkiye pilotu Orhan Avcıoğlu, “Castrol Ford Team Türkiye olarak 2016 sezonuna Türkiye Ralli Takımlar Şampiyonluğu parolası ile başlıyoruz.

Takımımızda bu yıl ben ve co-pilotum Burçin Korkmaz üzerine düşen görev Türkiye Ralli Şampiyonluğunu kazanmaktır. Şampiyonluğa giden yolun yedi yarıştan oluştuğunu unutmadan, otomobilimizi, stratejimizi ve hızımızı buna göre ayarlayarak bize verilen görevi hakkıyla yapmak için son viraja kadar mücadele edeceğiz. Kasım ayında ilk Türkiye Ralli Şampiyonluğumuzu kazanmış ve bu başarıyı takımımıza armağan etmiş olarak sezonu noktalamak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, “Geçtiğimiz yıl sezonun ilk startının verildiği güzel İzmir’den güzel sonuçlar alarak dönmüş ve sezon sonunda 4 koldan şampiyonluklara ve birinciliklere imza atmıştık. 2016 sezonunda da aynı hedefle yola çıkarak sezon açılışlarının şehri İzmir’de iyi bir başlangıç yapmayı arzuluyoruz” dedi. 2015 yılında hem Pilotlar Şampiyonluğu’nu hem de Takımlar Şampiyonluğunu kazanarak başarılarına yenilerini ekleyen Castrol Ford Team Türkiye, 2016 sezonun ilk yarışı için İzmir’e geldi. 16-17 Nisan 2016 tarihinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından gerçekleştirilecek Ege Rallisi için İzmir‘e gelen geçtiğimiz sezonun şampiyon takımı Castrol Ford Team Türkiye, yine zirvenin hakimi olmak için start alacak.

Castrol Ford Team Türkiye Ege Rallisi’nde son iki yılın Türkiye şampiyonu otomobili Ford Fiesta S2000 ile yarışan Orhan Avcıoğlu ile birincilik peşinde koşarken, geçen yılın şampiyonu Murat Bostancı sezona Ford’un yeni ralli aracı Fiesta R2T ile başlayacak. Bostancı ile aynı araçla yarışacak Buğra Banaz ve Ümitcan Özdemir ise Ford takımının genç sürücüler kategorisindeki iddialı isimleri olacak. Bu sene Avrupa Ralli Şampiyonası’nda daha fazla deneyim kazanmak için uzun vadeli hedefler doğrultusunda odağını bu yöne çeviren takımın şampiyon pilotu Murat Bostancı ise; “2015 yılını hem ikinci kez Türkiye Ralli Şampiyonluğunu, hem de Avrupa Ralli Kupasını kazanarak sonlandırdık.

2016 sezonundan itibaren Castrol Ford Team Türkiye olarak hedeflerimizi büyüterek Avrupa'da daha yüksek başarılar elde etme kararlılığı ile yola çıktık. Bu yılı Avrupa Ralli Şampiyonası'na hazırlık yılı olarak geçirmeyi ve sürekli gelişmeyi hedefliyoruz. Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarına elimizi sıcak tutmak için katılacağız ve Ege Rallisi bunların ilki olacak. 1.0 Litrelik motor hacmine sahip yeni otomobilimiz Ford Fiesta R2T’yi Ege Rallisinde ralli severlerle ilk defa tanıştıracağız.

Bizim gözümüz Avrupa’da ama Türkiye’de de birçok yeni takım ve yeni aracın yarışacağı, heyecanlı ve farklı bir sezon yaşayacağız” dedi. Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, “2016 sezonu yurt içi ve yurt dışı programlarını beraber yürüteceğimiz zorlu bir yıl olacak. Amacımız bu yoğun programı başarıyla tamamlayarak Castrol ve Ford’u en iyi şekilde temsil etmek. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı Ege Rallisi için tüm takım ve sporculara başarılar diliyorum” dedi.