Automobile, 3.5 saniyede 100km/saat hızına ulaşabilen iki elektrik motorlu 600 beygir gücüne ve yaklaşık olarak 500km EV menziline sahip olan Mission E konsepti geliştirme çalışmasında bulunan Porsche çalışanları ve yöneticileri ile görüştüğünü söylüyor.

Görüşülen bir Porsche mühendisi, çok da şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu aracın "bütünüyle gerçek bir Porsche" olacağını söylüyor.

Ancak asıl ilginç olan kısım, Automobile'ın bir Porsche üretim yöneticisi ile görüşmesinde ortaya çıkıyor. İsmi verilmeyen yöneticinin, Tesla'nın Model S'i ve Ludicrous modu hakkında söyleyecek çok da hoş olmayan sözleri var.

Porsche aracının rakiplerinden bütün alanlarda daha üstün bir araç olacağını söyleyen ürün yöneticisi, Tesla'nın Ludicrous modunun "sadece bir görüntü" olduğunu ve "iki çalıştırmanın bütün bataryayı tükettiğini" söylüyor.

Mission E için durumun böyle olmayacağını söyleyen yönetici, aracı tek şarj ile tekrar tekrar kullanabileceğinizi belirtmekteydi: "Batarya aşırı ısınmayacak, güç kontrol modülü aşırı ısınmayacak ve koltuklar kötü olmayacak."

Tesla'nın Ludicroud modu P90D modeli ile beraber sunulmakta ancak diğer modeller için de 10.000 dolar değerinde bir yükseltme olarak seçilebiliyor. Bu mod ile Model S'in 100km/saat hızına ulaşma süresisadece 2.8 saniyeye düşüyor ve Tesla, bu modun aracı 250km/saat hızına "yüzde 20 daha çabuk" ulaştırdığını söylüyor.

Model S bataryalarının yarış pistlerinde fazla ısındığına dair raporlar da var ve bu yüzden Ludicrous modunun sürekli olarak kullanılmasının bazı sorunlara yol açması mümkün gözüküyor.

 

KAYNAK: CHİP