Porsche Panamera ailesini yeni bir gövde versiyonu ekleyerek genişletiyor: Porsche Panamera Sport Turismo, 2017 Cenevre Motor Fuarı'nda beş farklı versiyonun sergileneceği dünya prömiyerini kutluyor: Panamera 4, Panamera 4S, Panamera 4S Diesel , Panamera 4 E-Hibrid ve Panamera Turbo. Başarılı spor salonuna dayanan yeni versiyon, bir kez daha göze çarpmayan tasarımı ile lüks segmentte derin bir ifade yapıyor. Aynı zamanda, 404 kW / 550 bg'ye kadar motor seçeneklerine sahip olan Sport Turismo, sınıfındaki diğer modellerden daha çok yönlü bir yapı sunuyor. Geniş bagaj kapağı, arttırılmış bagaj bölmesi hacmi ve 4 + 1 oturma konsepti ile yeni Panamera modeli, günlük kullanılabilirlik ve maksimum esneklik arasında mükemmel bir kombinasyon sunuyor. Porsche Direktörü Michael Mauer, "Porsche için Panamera Sport Turismo, yeni bir segmente bir adım ilerliyor ancak Porsche karakteristik özellik ve değerlerin hepsini muhafaza ediyor" diyor.

Teknolojik ve tasarım açısından bakıldığında Sport Turismo, sadece geçen yıl piyasaya sunulan yeni Panamera model serisi ile sunulan tüm yeniliklerden yararlanmaktadır. Bunlar, dijital Porsche İleri Kokpit, adaptif cruise kontrol, arka aks manevrası gibi şasi sistemleri, Porsche Dinamik Şasi Kontrolü (PDCC Sport) elektronik rulo stabilizasyon sistemi ve güçlü aktarma organları gibi Porsche InnoDrive gibi öncü yardım sistemlerini içerir. Buna ek olarak, tüm Panamera Sport Turismo araçlarında standart olarak elektronik olarak kumandalı çoklu plaka kavramalı aktif dört tekerlekten çekiş sistemi olan Porsche Traksiyon Yönetimi (PTM) bulunuyor. S modelleri itibariyle, standart olarak üç odacıklı teknoloji ile uyarlanabilir hava süspansiyonu da sağlanmaktadır.

Çok yönlü bir spor otomobilinin tasarımı ve konsepti

Tıpkı coupé tarzı Porsche Panamera spor salonu gibi Sport Turismo da çok dinamik oranlarıyla karakterize - Porsche tasarım DNA'sının mükemmel bir yansıması. Geniş dingil mesafesi 2,950 milimetre iken, araç 5,049 milimetre uzunluğunda, 1,428 milimetre yükseklikte ve 1,937 milimetre genişliğinde. Siluet ayrıca kısa gövde çıkıntıları ve 21 inç kadar ölçülü büyük tekerleklerle karakterize edilmiştir.

B direklerinden başlayarak, yani arka kapıların başlangıcından itibaren, Sport Turismo tamamen benzersiz bir arka tasarıma sahiptir. Dikkat çeken omzun üstünde, uzatılmış bir pencere çizgisi ve eşit derecede uzun çatı konturu aracın çarpıcı görünüşünü ödünç verir. Arka kısımda, çatı pencere çizgisinden çok daha az çarpıcı bir şekilde düşerek, omuz bölümüne coupé benzeri şekilde geçiş yapan belirgin ve ayırıcı bir D sütununa neden olur.

Segment içinde ilk adaptif olarak açılır tavan spoyleri

Aracın üst kısmında, çatı adaptif bir spoyler halinde uzanır. Tavan spoylerinin açısı, sürüş durumuna ve seçilen araç ayarlarına bağlı olarak üç aşamada ayarlanır ve arka aks üzerinde 50 kg'a kadar ek bir downforce oluşturur.

170 km / s'lik bir hıza kadar aerodinamik kılavuz elemanı - Porsche Aktif Aerodinamiğinin (PAA) merkezi bir sistem bileşeni - çekişi azaltan eksi yedi derece açıyla geri çekilmiş konumunda kalır ve böylece yakıt tüketimini optimize eder.

170 km / saat'in üstünde, çatı spoyleri otomatik olarak bir derece artı açı ile performans konumuna geçerek sürüş stabilitesi ve yanal dinamikleri arttırır. Sport and Sport Plus sürüş modlarında çatı spoyleri otomatik olarak 90 km / saat hızla yukarıya doğru performans pozisyonuna geçerler. PAA ayrıca, panoramik sürgülü tavan 90 km / s veya daha yüksek bir hızda açıldığında tavan spoylerinin eğim açısını artı 26 dereceye ayarlamak suretiyle aktif destek sağlamaktadır. Bu durumda spoyler rüzgar sesini en aza indirmeye yardımcı olur.

Beş motor seçeneği

Porsche Panamera Sport Turismo şu an sipariş için hazır. Avrupa pazarında piyasaya sürülmesi 7 Ekim 2017'de gerçekleşecek ve diğer pazarlarda da Kasım ayı başlarında yapılacak. Yeni Porsche, spor salonunda zaten kullanılan beş motorla satışa sunulacak. Panamera 4 E-Hibrit Sport Turismo (340 kW / 462 hp sistem gücü) için 112.075 euro, Panamera 4S Sport Turismo için ise 120.048 euro olmak üzere Almanya'daki fiyatlar 97.557 euro'dan başlıyor (Panamera 4 Sport Turismo için 243 kW / 330 hp) (320 kW / 440 bg), Panamera 4S Dizel Spor Turismo (310 kW / 422 hp) için 123.975 euro ve Panamera Turbo Sport Turismo (404 kW / 550 hp) için 158.604 euro (hepsinde vergiler dahil).