Marka, bu yaz üst sınıf dayanıklılık yarışlarına geri dönmeye hazırlanırken, devrim niteliğindeki hibrit Hypercar'ın performansını hem simülatör hem de yarış pisti ortamında daha da ileriye taşımak için Capgemini’nin veri ve yapay zekâ uygulamaları uzmanlığından yararlanacak. Bu yeni ortaklık aynı zamanda her iki şirketin de enerji geçişine olan bağlılığını gözler önüne seriyor.
 
PEUGEOT SPORT, bu yaz üst sınıf dayanıklılık yarışlarına geri dönmeye hazırlanırken, hibrit Hypercar'ın performansını hem simülatör hem de yarış pisti ortamında daha da ileriye taşımak için Capgemini’nin veri ve yapay zekâ uygulamaları uzmanlığından yararlanacak. PEUGEOT SPORT ve Capgemini’nin dijital ekipman yeteneklerini bir araya getirmek; mühendislerinin, pilotların ve teknisyenlerinin 9X8 hakkındaki anlayışlarını derinleştirmelerini sağlayacak. FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın Hypercar yönetmeliklerine uygun olarak otomobilin donanım özelliklerinin dört yıllık bir süre boyunca sabit kalacağı göz önüne alındığında, yazılım geliştirme kilit bir faktör haline geliyor. Bu ortaklık, ekibin rekabet potansiyelini güçlendirecek.
 
Yapılan ortaklık PEUGEOT yol otomobillerine fayda sağlamaya devam edecek
 
PEUGEOT SPORT, 9X8’in gelişiminde çok aşama kaydetti. Bu teknolojik destek, motorsporlarında yaşanan ilerlemenin gelmiş olduğu en son noktayı ortaya koyuyor. Capgemini'nin sağladığı özel hesaplama yeteneği, algoritmalar ve yapay zekâ, motorsporları ile otomobil endüstrisinde geliştirilen yazılım, hızlanma ve rejenerasyon (yönetmelikle 200 kW ile sınırlandırıldı) açısından hayati öneme sahip. Bu hesaplama yeteneği, performans ve güvenilirlik parametrelerini hassas enerji yönetimi sağlamak üzere de tamamlayacak. PEUGEOT SPORT ve Capgemini tarafından yeni Hypercar'ın FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'ndaki performansını artırmak için yapılan iyileştirmeler, PEUGEOT yol otomobillerine fayda sağlamaya devam edecek.
 
Yapay zekanın doğası, PEUGEOT 9X8’in tasarımına rehberlik eden ruha mükemmel bir şekilde uyuyor. Otomobilin davranışını gerçek zamanlı olarak analiz etme becerisi; motorsporlarında hızla gelişen teknolojileri tamamlama, sürekli daha yüksek performans arayışına katkı sağlama ve çok daha geniş bir yarış senaryosu yelpazesini dikkate alma da dahil olmak üzere takım için yeni fırsatlar yaratıyor.
 
“Teknolojik mükemmelliğin en iyi örneği”
 
“PEUGEOT 9X8'i geliştirmek ve yürütmek için dijital teknoloji lideri, veri ve yapay zekâ uzmanı Capgemini ile güçlerimizi birleştirdiğimiz için mutluyuz” sözleriyle değerlendirmesine başlayan PEUGEOT SPORT Direktörü Jean-Marc Finot sözlerine şöyle devam etti, “Hibrit Hypercar’ımızın yarış pistinde veya simülatörde kat ettiği her metre ekip tarafından toplanan verilere ek olarak Capgemini'nin ultra gelişmiş araçları kullanılarak kaydedilecek, işlenecek ve analiz edilecek. PEUGEOT’nun Capgemini ile olan ilişkisi, teknolojik mükemmelliğin en iyi örneği ve grubun nasıl bir teknoloji şirketine dönüştüğünü gözler önüne seriyor” dedi.
 
“Geleceği şekillendirmek için çalışmaya devam ediyoruz”
 
“PEUGEOT 9X8 Hibrit Hypercar'ı çağın simgesi haline getirmeyi amaçlayan PEUGEOT SPORT ile birlikte çalışmak harika” şeklinde konuşan Capgemini Güney Avrupa Stratejik İş Birimi CEO'su ve Grup İcra Kurulu Üyesi Jérôme Siméon sözlerini şöyle sürdürdü, “Gelişmiş veri analizi ve yapay zekâ uzmanlığımızı PEUGEOT SPORT uzmanlarına sunmak çok keyifli olacak. Birlikte, Hypercar'ın performansını ileriye taşıyacağız. Ortaklığımızın güçlü bir teknolojik boyutu var. Capgemini’nin Stellantis Group ile uzun süredir devam eden ilişkiyi güçlendirerek, yenilikçi, sürdürülebilir çözümler aracılığıyla ulaşımın geleceğini şekillendirmek için ortak değerlerimizi ve hedeflerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
 
 9X8’in teknolojisi geleceğe ışık tutuyor
 
PEUGEOT Stil ve Tasarım Departmanı iş birliği ile PEUGEOT SPORT tarafından tasarlanan 9X8, markanın yenilikçi ve daha sürdürülebilir ulaşım taahhüdüne uygun olarak; tamamen yeni ve verimli bir aerodinamik konsepte dayanıyor. Bununla birlikte tamamen yenilenebilir yakıtla çalışıyor ve yeni nesil bataryalarla donatılıyor. Motorsporlarında ama özellikle dayanıklılık yarışlarında karşılaşılan zorlu koşullar, markanın stratejik zorluklarla ilgili çözümleri değerlendirmesine olanak tanıyan değerli bir laboratuvar işlevi görüyor. PEUGEOT, Aralık ayında pistte başlayan test programı ile otomobilin gelişimini hızlandırmaya odaklanırken, geliştirme çalışmaları özellikle güç-aktarma ve elektrikli dört tekerlekten sistemini içeriyor. PEUGEOT'nun değerleri olan; çekici tasarım, duyguları harekete geçirme ve mükemmellik açısından amiral gemisi görevi gören 9X8 ile kaydedilen teknolojik gelişmelerden standart yol otomobillerinin sürücüleri de yararlanacak.
 
Ortaklık aynı zamanda Capgemini’nin küresel spor sponsorluğu stratejisiyle de örtüşüyor. Bu strateji, dünyanın dört bir yanındaki büyük markalar ve spor etkinlikleriyle (Erkekler ve Kadınlar Rugby Dünya Kupaları ve golfte ise Ryder Kupası dahil) olan ilişkileri ile takım ruhu ve cesaret kavramlarını teşvik etmeyi, aynı zamanda teknolojik uzmanlık, performans ve hayran deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor.