Yıllardır mobil cihaz ve dizüstü bilgisayar sektöründe Gorilla Glass ekran koruma teknolojileri geliştiren Corning, büyüyen otomobil pazarına daha fazla ilgisiz kalamadı ve Gorilla Glass for Automotive'i geliştirdi. 

Gorilla Glass aslında cihazların dokunmatik yüzeylerini çizilmelere ve darbelere karşı korumak için geliştirilmişti. Son dönemde dizüstü bilgisayar kapağı gibi farklı alanlarda da faaliyet göstermeye başlamışlardı. Şimdi ise otomobillerin cam olan her alanına nüfuz etmeyi planlıyor. CES 2017 fuarında sergilenen Corning Connected adındaki konsept araba, Gorilla Glass korumasının ne tür senaryolarda kullanılabileceğini gösteriyor.

Normal olarak aracın gösterge panelinde, orta kısımdaki kontrol panelinde ve bilgi ekranında Gorilla Glass kaplama mevcut. Bu alanlar tamamen dokunmatik. Asıl gelişme ise dış tarafta. Konsept arabanın rüzgarlık, güneşlik, yan camlar, ön ve arka far camlarında Gorilla Glass teknolojisine yer veriliyor. Bu sayede aracın camlarının daha zor koşullara dayanması sağlanıyor. Ayrıca standart araç camlarına göre yüzde 30 daha hafif.

Diğer taraftan Gorilla Glass iç katmanı yarım milimetre kalınlığında ve standart iç katmanlara göre yüzde 76 daha ince. Ayrıca tüm katmanın ağırlığı da yüzde 40 azalmış. Bu sayede aracın yakıt tasarrufu yapması sağlanıyor, hız ve fren performansı artıyor, dayanıklılık sayesinde tamir bakım masrafları da azalıyor.

Yine rüzgarlığın iç kısmında sürücüye sunulacak bilgilendirmeler de bu sayede daha net görülebiliyor. Corning önümüzdeki dönemde pek çok önemli otomotiv üreticisi ile ortaklıklar kurmayı planlıyor. Araç bilgi sistemlerinin donanım ve yazılım kısmında pek çok önemli rakipleri var. Bu nedenle rekabet oldukça büyük.  Bununla birlikte cam kaplama konusunda potansiyellerinin de oldukça büyük. olacağı yadsınamaz bir gerçek.