Intercity İstanbul Park, dünyada bugüne kadar görülmemiş ve en büyük otomobil kültürü festivali olacak “VFest”i ülkemize kazandırmaya hazırlanıyor. 2 bin 200 dönümlük Intercity İstanbul Park’ta 27-30 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenecek VFest’te; motorsporları, otomobil, motosiklet, eğlence, konserler, alışveriş, gurme seçenekler, şovlar ve çok sayıda “life-style” etkinlik yer alacak. Festivale dünyadan ve Türkiye’den yarım milyon ziyaretçinin katılması bekleniyor. Trafik güvenliğinden güvenli sürüşe, 2. el satışından filo kiralamaya, otomobil müzesinden motorsporlarına kadar vermiş olduğu hizmetlerle Türkiye’nin otomotiv ve motorsporları merkezi Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek VFest’te bir ailenin her ferdinin ilgisini çekecek etkinlikler bulunacak.

Vural Ak: “4 gün motor sesi hiç durmayacak”

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Intercity’nin 27 yıllık geçmişi ile otomotiv sektörüne ve motorsporlarına verdiği hizmetlerin önemine değinerek “Bugüne kadar birçok yerel ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. Eylül ayında ise bugüne kadar görülmemiş yepyeni mega bir organizasyon için hazırlıklarımızı hızla sürdürüyoruz. Formula 1 sadece bir otomobil yarışı olmamakla birlikte artık iş dünyası, kültür camiası, sanatçılar ve pek çok farklı kesimden insanları bir araya getiren güçlü bir mıknatıs gibi. İstanbul’un tekrar birçok alanda ilgi alaka merkezi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle içerisinde bol miktarda otomobil kültürü, hayat, life-style diyebileceğimiz özellikleri içermesine dikkat ettik. VFest’te dört gün boyunca motor sesi hiç durmayacak. Intercity İstanbul Park Pisti’ni üç ayrı ana alana böldük: Esas F1 pistimiz, Ralli Cross parkurumuz ve off-road parkurumuz. Bu üç alanda araçların cinslerine ve özelliklerine göre aksiyon hiç bitmeyecek. VFest’te otomotiv ve motorsporları gösterileri dışında konserler, moda şovları, alışveriş günleri, ‘life-style’ ürün ve hizmetler sunacağız. Eğlenceli aktiviteler, tanıtımlar, eğlence alanları, farklı spor alanları, ekstrem spor şovları, uçak akrobasi gösterileri, çocuk alanları, farklı yeme-içme deneyimleri ile VFest katılımcıların ve aile fertlerinin tüm duyularına hitap eden, herkesin iyi vakit geçireceği ve her yıl tekrarlanacak yapısı ile bir sonraki yılın dört gözle bekleneceği bir festival olacaktır. Aynı zamanda VFest’i global yapısıyla da ülkemizi en iyi şekilde tanıtacak bir ‘İstanbul Festivali’ olarak tanımlayabiliriz” dedi.

Vural Ak: “Her kesimden insanın ailecek gelebilecekleri ortam yaratıyoruz”

Ailelerin bütün gün vakit geçirebilecekleri bir ortam yarattıklarını belirten Ak, “VFest’te geniş bir alana yayılmış çok fazla etkinlik olacak. Gezmek için tek gün yeterli olmayacak. Etkinlik alanının neredeyse her yerine oturma, dinlenme, çay-kahve ve yemek yenilebilecek ortamlar hazırladık. VFest’e gelenler Türk ve dünya mutfaklarının en beğenilen lezzetlerini tatma fırsatını bulacaklar. İstedikleri, beğendikleri her tadı bütçelerine göre tercih edebilecekler. Yeme içme fiyatlarında şehir merkezindeki fiyatlara sadık kalacağız. Örneğin simiti dışarıda ne kadara alıyorsanız VFest’te fiyatı aynı olacak. Giriş ücreti olarak 20-30 TL gibi rakamlar planlıyoruz. İsteğimiz, herkesin burada güzel vakit geçirebilmesi ve bunun için de tüm detayları düşündük” dedi.

VFEST’TE NELER OLACAK?

Tarihi yeniden yaşatacak otomobiller

“Pre-War” olarak tabir edilen II. Dünya Savaşı öncesi klasik araçlardan günümüze kadar ulaşan birçok farklı dönemin spor, egzotik ve önem arz eden otomobilleri, motosikletleri, traktör ve ağır vasıta araçları, yarış otomobilleri ve yarış motosikletleri sergilenecek. Yurt dışından ve ülkemizden birçok farklı müzeye ve koleksiyoncuya ait bu araçların çoğu ile sürüşler gerçekleştirilip, adeta bir zaman makinası gibi tüm otomotiv tarihi canlı bir şekilde sergilenecek. Festival ayrıca hem dünya hem de Türk otomotiv tarihinin geçmişini ve geleceğini de tüm ziyaretçilere sunacak.

Spor otomobillerle tam gaz

Caddelerde pek göremediğimiz son yılların popüler süper spor otomobilleri ve motosikletleri de organizasyona renk ve hız katacak. Bu araçlar pistte gazlarken izleyicilere heyecanlı anlar yaşatacaklar.

Bu araçlar caddelerde yok

Alev saçan “top-fuel dragster” otomobilleri ve motosikletleri, metrelerce zıplayabilen “trophy-truck” off-road yarış araçları, dev tekerlekli “big-foot” araçlar, fizik kurallarına aykırı gösteriler gerçekleştiren motosiklet ve otomobil  akrobasileri de festivale renk katacak motorsporları içerikli şov unsurlarından olacak.

Festivalin kapsadığı hafta sonu düzenlenecek uluslararası ve ulusal yarışlar ile ziyaretçiler keyifli motorsporları serilerini de takip edebilecekler.

Çocuklar da unutulmadı

Farklı hobileri ve spor dallarını da içeren etkinlikler, gösteriler, aktivite alanları ile farklı ilgi alanlarına sahip ziyaretçilerin de sıkılmadan vakit geçirecekleri bir atmosfer yaratacak. Oluşturulacak lunapark alanı ve panayır etkinlikleri, hem yetişkinlere hem de çocuklara hizmet verecek ve eğlence deneyimini arttıracak. Çocuklar geldiğinde otomobil meraklısı babaları kadar onlar da güvenli bir şekilde, özel hazırlanan bir alanda oynayacaklar, eğlenecekler. Çocuklara uygun bir otomobil tasarım stüdyosunun yanı sıra Playstation alanları da olacak. Ayrıca vakitlerini dolu dolu geçirebilmeleri için kullanabilecekleri küçük otomobiller de hazır bulunacak.

Kadınlara özel fitnes ve moda aktiviteleri

Kadınlara yönelik sürprizler arasında bir moda alanına yer verilecek ve hem bildik modacıların katılımları olacak hem de birkaç defile düzenlenecek. Bunlara ilave olarak yerli perakende satış mağazaları da kılık kıyafet, hediyelik, göze güzel, hoşa giden, daha çok hanımlara yönelik ürünler satacaklar. Intercity İstanbul Park’ta bulunan çok büyük bir spor salonu ise o günlerde tam teşekküllü olarak açık olacak ve fitness, pilates, yoga ağırlıklı eğitim ve şovlara sahne olacak.

 

Lezzetli gurme durakları

“VFest” aynı zamanda gurme yemeklerini, yerel ve uluslararası yeme-içme deneyimi konusunda birçok farklı çeşit ve farklı kültürün mutfağını da içerecek ve bu zamana kadar gerçekleştirilen festivallerden farklı olarak kapsam ve çeşitliliği, misafirlere en üst seviyede kaliteyle sunan bir yapıda olacak.