BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Öncelikle Osmangazi Köprüsü 30 Haziran ve 11 Temmuz arası ücretsiz. Ancak 11 Temmuz Pazartesi sabah 7'den itibaren ücret uygulaması başlıyor.


ÜCRETLERİ SİTEDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
Köprünün geçiş ücreti ise binek araçlar için 88.75 TL. Bu ücret tek geçiş için geçerliyken, köprü dışında kullanılan otoyol ücreti de bu rakama ekleniyor.
Öte yandan İstanbul-İzmir Otoyolu'nda ücretler gidilecek mesafeye ve araç tipine göre değişiyor. Gideceğiniz mesafeye ne kadar ödeyeceğinizi de 'Otoyol A.Ş.'nin resmi sitesindeki hesaplama uygulamasından öğrenilebiliyor.


GİŞELERDEN ÖDEME YAPILABİLİYOR
Köprüyle ilgili merak edilen bir diğer konu da OGS ve HGS'nin geçerli olup olmayacağı... Köprüde OGS ve HGS kullanılabiliyor. Ancak yeterli bakiye yoksa, girişte bulunan gişeden alınan nakit geçiş biletiyle çıkıştaki gişeden ödeme yapılabiliyor. Üstelik kredi kartı da geçerli.


O AN PARANIZ YOKSA
HGS veya OGS'nin yetersiz olduğunu bilmeden giriş yaptığınızda da yine çıkışta görevliler yardımcı oluyor. Ödeme yapamamanız durumunda da park alanındaki Gişe İstasyonu Binası'na gidip, ilgili belgeyi almanız gerekiyor.
Spiegel Online, Stuttgart Savcılığı tarafından da Bosch firmasına yönelik, 2015’in son aylarından itibaren skandaldaki muhtemel katkısına yönelik soruşturma yürütüldüğü bilgisini paylaştı.