Tüm dünyada bugüne kadar 44 milyonu aşan satış gerçekleştiren Corolla, Türkiye pazarında da en popüler otomobil olma özelliğini sürdürüyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne teslim edilen Corolla’lar için Ataköy Olimpiyat Evi’nde bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Operasyonlar Direktörü İsmail Ergun, Corolla’nın Türkiye’de ve dünyada önemli ölçüde tercih edilmesinde sağlamlık ve teknolojik özelliklerinin öne çıktığını belirterek “Tüm dünyanın tercih ettiği Corolla’nın ülkemizde üretiliyor olması da bizler için de ayrı bir gurur kaynağı. Türk sporu için en önemli konumlardan biri durumundaki Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne Corolla ile hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener de yaptığı konuşmada, Toyota markasının yeni teknolojiler üretmekteki yerini bildiklerini söyleyerek “Corolla modeli ile Türk sporuna hizmet etmek ve insan odaklı bu yaklaşım Toyota’nın felsefesine uygun düşüyor” diye konuştu.

Segmentinin Öncü Modellerinden

Corolla Türkiye’de 2016 yılındaki filo hariç “perakende satışlarda” tüm binek otomobiller arasında birinci sıraya yerleşme başarısını gösterdi. Perakende olarak 22 bin 841, filo olarak da 10 bin 383 adetlik satış rakamına ulaşan Corolla toplamda 33 bin 224 adetle Toyota’nın Türkiye’deki satışlarının yarısından fazlasını oluşturdu.