2017 yılının etkinlik takviminin konuşulduğu toplantıda Fiat Egea Sedan ile gerçekleştirdiği dünya turu nedeniyle  Okan Altan’a OGD Özel Ödül plaketi verildi. Otomotiv Gazetecileri Derneği üyeleri Rixos Pera İstanbul Oteli'nde yılın ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen  toplantıda 2016 yılını değerlendirildi ve 2017 yılı etkinlik takvimi konuşuldu.

Toplantı sonunda Otomotiv Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, usta otomotiv gazetecisi Okan Altan’a büyük bir özveriyle gerçekleştirdiği dünya turunu başarıyla tamamlaması vesilesiyle OGD Yönetim Kurulu adına plaket verdi. 

13 Ağustos 2016’da Bursa’daki Tofaş Fabrikası’ndan yola çıkan yola çıkan Okan Altan ve fotoğrafçı Savaş Yılmaz Türk mühendislerinin de katkısıyla Bursa’da geliştirilip üretilen Fiat Egea Sedan ile bir dünya turu gerçekleştirdi. 400 saat sürüş sonunda 22 ülke ve 122 şehri geride bırakarak tekrar Bursa’ya dönen Okan Altan, Savaş Yılmaz ve Fiat Egea Sedan’ı Bursa’da Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir ve Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç çalışanlarla birlikte karşıladı.