Kısa bir süre önce Nissan Motor ile şirketin 1993 yılından beri Türkiye’de temsilciliğini yürüten Nissan Otomotiv A.Ş., (NOAS)’nin hissedarı olan Sumitomo Corporation, tüm hisselerin Nissan Motor’a devri konusunda anlaşmaya varmaların ardında yatan birçok önemli gelişme yatıyordu. İşte şimdi o hisse değişiminin şifrelerini çözelim. 

Türkiye'de son 4-5 yıldır 20 bin satış barajını aşan ve pazar payını 2.5'lara getirerek önemli başarılara imza atan Nissan Türkiye, Japon Nissan'ın iştahını arttırır. Az ve öz bir çalışan ekip ve mütevazi harcamalarla bu başarıların yakalanması Nissan üst düzey yönetimi "biz yönetime gelirsek hedefleri iki kat arttırabiliriz"i düşündürmeye başlar. Bunun üzerine yüzde 5'lik pazar payı, bir başka deyişle de "Türkiye'de en çok satan Japon marka olmak" üzere distribütor devreden çıkartılır ve tüm hisseler ve tabi yönetim Nissan Motor'a geçirilir.

Bu aslında Türkiye'de atılacak olan büyük adımın ilk basamağıdır. Yüzde 5'lik pazar payı hedefi beraberinde Renault-Nissan ortaklığının bir yansıması olarak Nissan'ın Oyak Renault Fabrikalarında yeni bir Nissan modelinin üretilmesini de getirecektir. Bu kısa bir vadede olmasa bir işler yolunda giderse 3-4 yıl içinde gerçekleştirmesi için çalışılan bir proje olarak hesaplanmaktadır. 

Oyak Renault da bu yeni üretim projesi üzerinde heyecanlanmakta ve iştah kabartmaktadır. 

Şimdi bu projenin ikinci büyük adımı daha atılacak. 1 Ekim tarihi itibariyle Nissan Türkiye'ye yeni bir genel müdür atanacak. Peki bu kim olacak. Öncelikle beirtelim bu Türk bir genel müdür olacak. Şimdiye kadar hep Japon Genel Müdürle çalışan Nissan Türkiye için Türk Genel Müdür tanması önemli bir anlam taşıyor. Halen görev yapan Nissan ekibinde ise hiç bir değişiklik yapılmayacağı ve aynı ekiple yola devam edeceği de alınan kararlar arsaında yer almaktadır. 

Büyük bir sürpriz olan bu isim dakikalar sonra Türkiye'de ilk kez otomobilgazetesi tarafından açıklanacak.