Nissan yeni Nismo'nun 8 Ağustos'ta tanıtılacağını duyurmuştu ve o tarih geldi çattı. Olası bir hibrit model hakkında söylentiler ve spekülasyonlar olsa da, bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Bunun yerine, gözlerinizi yeni Skyline Nismo'ya çevirin ve iyice bakın. Sadece 1.000 adet üretilecek ve sadece Japonya'da satışa sunulacak.
Nissan'ın bir Nismo aracından bekleyeceğiniz gibi, estetik dokunuşlara eşlik eden birkaç performans yükseltmesi var. Nissan tam olarak neyin farklı olduğunu paylaşmasa da, süspansiyon yuvarlanmayı azaltmak için "özel olarak ayarlanmış". Sert lastikler, diğer Skyline'larda kullanılanlardan daha hafif, daha geniş ve daha güçlü olan özel 19 inç Enkei jantlara monte edilmiş. Bu, arkada biraz daha geniş lastiklere izin veriyor ve iş durmaya geldiğinde, yükseltilmiş fren balataları ve yeniden ayarlanmış bir ABS sistemi durma mesafelerini kısaltıyor.
Beygir gücü hayranları üzülmeyin. Nissan, Skyline Nismo'ya iyi bir önlem olarak birkaç ekstra beygir gücü ekliyor. Kısa süre önce tanıtılan Nissan Z Nismo ile benzer (ama aynı değil) olan çift turboşarjlı 3.0 litrelik V6 artık 420 metrik beygir gücü üretiyor. Tork, artık 550 Newton metreye yükseliyor. Elektronik bölümünde, motor ve süspansiyon değişikliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için spor ve spor+ sürüş modları var. Performans modları Skyline'ın yedi vitesli otomatik şanzımanının vites değiştirme davranışını da değiştiriyor.
Şimdi de Z Nismo ile benzerlik gösteren estetiğe gelelim. Nismo'ya özgü ön ve arka kaplamalar, yan eşikler, yükseltilmiş sürüş lambaları ve bol miktarda Nismo markası içeren mütevazı bir gövde kiti takıyor. Elbette alt kısımda siyah ile kırmızı süslemeler var ve içeride de aynısından daha fazlasını bulacaksınız. 400R ile aynı mekanları paylaşıyor olsa da mevcut Recaro koltuklarda, orta konsolda ve gösterge panelinde Nismo logosunu görebilirsiniz.
Nissan, Skyline Nismo'nun Eylül ayında piyasaya sürüleceğini ve sadece 1.000 adet üretilmesinin planlandığını açıkladı. İki donanım seviyesi sunulacak: 900 adet standart ve 100 adet tunç jantlara ve özel markalara sahip Skyline Nismo Limited versiyonu. Bu, 1964'teki klasik S54A-1 Skyline GT'ye bir saygı duruşudur, ancak 2024'ün sonlarına kadar piyasaya sürülmeyecekler. Fiyatlar 7,880,400 yenden başlıyor, bu da Ağustos 2023 itibariyle yaklaşık 55,000 dolara denk geliyor.