Nissan GT Academy International finalistleri gerçek bir profesyonel yarış pilotu olmak için 5-13 Ağustos tarihleri arasında Silverstone Yarış Pisti'nde zorlu mücadele verdiler. Mücadele sonunda Avustralyalı Matthew Simmons, 30 seçkin Gran Turismo oyuncusu arasından hem Nissan Sürücü Gelişim Programı'na katılmaya hem de Ocak 2016'da koşulacak Dubai 24 Saat Yarışı'nda mücadele etmeye hak kazandı.

Nissan GT Academy International finalinde şampiyonluğa ulaşan 26 yaşındaki Avustralyalı Matthew Simmons oldu. Türkiye’den ilk defa katılımın olduğu bu yarışta Hüseyin Dağlı genel değerlendirmelerde Avustralyalı Matthew Simmons’ın ardında kalmasına rağmen pistteki başarısıyla göz doldurdu. Yarış Kampı'nın son aşaması olan 8 turluk heyecanlı yarış İngiltere'deki Silverstone Yarış Pisti'nde Nissan 370Z NISMO otomobillerle gerçekleştirildi. Yarışa pol pozisyonunda başlayan Simmons, konumunu kısa bir süre Amerikalı Ryan Lynch'e kaybetmiş olsa da tekrar birinci sıraya yükseldi. Lynch'in geriye düşmesinden faydalanan ve Türkiye'yi temsil eden Hüseyin Dağlı, birincilik için Simmons'ın en önemli rakibi oldu. İkili arasındaki mücadele nefes keserken Wellington Düzlüğü'nde Simmons ve Dağlı arasında birincilik üç kez el değiştirdi ve kazanan son düzlükte Hüseyin Dağlı oldu.

Uluslararası Yarış Kampı'nda geçirilen bir haftada, otomobillerle gerçekleştirilen mücadelelerin dışında fiziksel ve mental değerlendirmeler de göz önünde bulunduruldu. Her jüri, en iyi iki sürücüsünden hangisinin Silverstone Ulusal Yarış Pisti'nde koşulacak sekiz turluk yarışta Nissan 370Z NISMO'nun direksiyonuna geçeceğini belirledi.

Tüm değerlendirmelerin sonucunda Yarış Kampı’nı birinci sırada bitirip 2015 GT Academy International şampiyonluğuna ulaşan Matthew Simmons finalden sonra yaptığı açıklamada, “Zirvede olduğuma inanamıyorum. GT Academy International inanılmaz bir organizasyon. Sürücü gelişim programı tüm farklı açılarda eğitim veriyor. Bunun sonunda Dubai 24 Saat Yarışı'na katılabiliyorsun ve dünyaya meydan okumaya hazırsın” dedi.

Simmons Yarış Kampı'na katılabilmek için binlerce Gran Turismo oyuncusu arasında dünya çapında bir mücadelede yer aldı. Avustralya Ulusal Finali'ni kazanan Simmons, Avustralya'yı temsil eden altı isimden biri oldu. Beş bölgesel gruba ayrılmış toplam yedi ülkeden katılan 30 finalist gerçek bir yarış pilotu olmak için kıyasıya bir rekabete girişti. Her grup, aynı zamanda mentör olarak da görev yapan bölgesel jüriyle birlikte hareket etti. GT Academy International'nin uluslararası mücadelesi ise Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Kuzey Afrika ve Türkiye'den altı finalistle gerçekleştirildi. Türkiye’yi Hüseyin Dağlı, Volkan Kurdoğlu, Ege Topaloğlu, Utku Bosut, Çağdaş Gülşen ve Fatih Demircan temsil etti.

Nissan Motorsport'un başındaki isim olan Darren Cox, Matthew Simmons'ın başarısıyla ilgili olarak, “2015 GT Academy International'nin şampiyonu ve organizasyonun ilk Avustralyalı galibi olarak Matthew'u tebrik etmekten mutluluk duyuyoruz. Jüri, kendisinin yarış kampı süresince sergilediği yeteneklerinden çok etkilendi. Biz de Matthew'u tam donanımlı bir NISMO sporcusu haline getirmek için sabırsızlanıyoruz. GT Academy International sekizinci yılı geride bırakmasına rağmen hala büyük ilgi görüyor ve biz de bunu sağlamak adına bu projeyi sürekli yeniliyoruz” ifadelerini kullandı.

Matthew Simmons'ın hayatının en büyük macerası ara vermeden devam edecek. Bu esnada GT Academy International'nin en son şampiyonu dünya standartlarında yarış eğitimi ve fiziksel antrenmanlarla Ocak 2016'da koşulacak Dubai 24 Saat Yarışı'na hazırlanacak. Hedef, daha önceki GT Academy International şampiyonları gibi yüksek bir gelişim ve başarılar kazanmak.