2015 Türkiye Ralli Şampiyonası kapsamında takımlar ve pilotlar klasmanında şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa Ralli Kupası’nı da ilk kez ülkemize kazandıran Castrol Ford Team Türkiye’nin şampiyon pilotu Murat Bostancı bir ilki daha gerçekleştirdi. Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA'nın ralli, pist ve diğer branşlar için her yıl güncellediği “FIA Öncelikli Sürücüler Listesinde” yer almaya hak kazanan ilk Türk pilot olan Murat Bostancı, önümüzdeki 3 yıl boyunca bu unvanın sahibi olacak.

Branşlarında dünyadaki en başarılı sporcuların bir araya getirildiği listeye geçtiğimiz yıl Avrupa Ralli Kupası'nı kazanarak giren Murat Bostancı, 3 yıl boyunca bu unvanın sahibi olacak. FIA’nın her yıl yenilediği listeye bu yıl girebilen 3 yeni pilottan bir olan Bostancı, otomobil sporlarının efsane isimleriyle aynı listede yer alacak.

FIA Öncelikli Sürücüler Listesinde Dünya Ralli Şampiyonları, Dünya Ralli Şampiyonası yarışı kazanan pilotlar, Dünya Ralli Şampiyonası’nın resmi takım pilotları, Avrupa, Amerika, Asya-Pasifik, Afrika, Ortadoğu gibi kıta şampiyonları ve kupa birincileri kendine yer bulurken, toplamda 52 ralli pilotunun yer aldığı sıralamada Sebastian Ogier, Sebastian Loeb, Ken Block ve Robert Kubica gibi efsane isimlerin yanına adını yazdıran Murat Bostancı önümüzdeki yıllarda katıldığı bütün yarışlarda öncelikli pilot olarak tanınacak ve önden start alacak.