Önceki hafta İspanya’daki Grand Prix’ye serinin en sert hamurlu lastiklerini getirdikten sonra Pirelli şimdi bambaşka bir pist olan Monako’ya yumuşak, süper yumuşak ve ultra yumuşak olmak üzere en yumuşak hamurlu üç lastiğini getiriyor. Ünlü sokak pisti, en düşük ortalama hıza ve lastik bozulmasına sahip olmasıyla biliniyor. Bu nedenle yarışın tek pit stopla tamamlanması en yüksek olasılık olarak görülüyor. Buna karşın her takımın bu zorlu ve hata affetmeyen yarışta nasıl bir strateji uygulayacağı hala tam olarak belli değil...

 

• Monako’da araçların birbirini sollaması çok zor olduğu için sıralamalarda başarılı olmak açısından ultra yumuşak hamurun performansından doğru yararlanmak hayati bir öneme sahip.

• Bozulma çok az olacağı için ultra yumuşak lastikle uzun turlar koşulabilecek.

• Yılın en düşük aşınmasına sahip bu pistte tek pit stop için ihtimaller yüksek.

• Sezonun en düşük ortalama hızı ve en yavaş dönemeci: Fairmont keskin virajı.

• Takımlar, lastiklerin mekanik tutuşunu artırmak için mümkün olan en yüksek bastırma kuvvetini (downforce) uyguluyor.

• Hiç kaçış alanı olmadığı için hataya yer yok, isabet hayati öneme sahip.

 

MARIO ISOLA – PİRELLİ OTOMOBİL YARIŞLARI BAŞKANI

 

“Monaco’ya en yumuşak üç hamurun getirileceği çok bariz ama stratejik varyasyonlar hala mümkün zira aşınma ve bozulma o kadar az oluyor. Takımlar tek pit stoplarını ne zaman yaparlarsa yapsınlar ultra yumuşak lastikten bu yarış için standart seçim olması gereken süper yumuşağa kadar istedikleri hamuru az çok seçebiliyorlar. Bu grand prix pilotların hamur tipini seçebildikleri ilk yarış olacak. Pilotların ezici çoğunlukla aşırı yumuşak lastiğe yönelmeleri bekleniyor. Hem sıralamalarda, hem yarışta en çok bu lastik kullanılacak.”

 

 

YENİLİKLER