Aracın adı Xforce ve sadece tek bir güç aktarım seçeneği var. Mitsubishi, Xforce'un dış tasarımını tam olarak tanıtılmadan önce Temmuz ayında ortaya çıkardı, ancak bugüne kadar iç mekanı göstermedi.
Kabinde 12,3 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı ve 8,0 inçlik bir dijital gösterge paneli bulunuyor. Otomobil üreticisi ilk kez gösterge panelinde melanj kumaş dolgu kullanıyor. Xforce, tweeter, woofer ve dört ses türüne sahip sekiz hoparlörlü Dynamic Sound Yamaha Premium ses sistemine sahip.
Bilgi-eğlence ekranı, uygulamaları daha büyük ekrana yansıtan WebLink ile akıllı telefon bağlantısına olanak tanıyor. Ekran çoklu widget işlevselliğine sahip ve üç bölüme ayrılmış. Yolcular cihazlarını USB Tip-A ve Tip-C bağlantı noktalarına takabilir veya öndeki kablosuz şarj cihazını kullanabilirler.
Mitsubishi'nin geniş bir saklama alanı var; şirket kapı kaplamalarında, zemin konsolunda ve diğer bölmelerde 21 adet 600 mililitrelik plastik şişe saklayabileceğinizi iddia ediyor. Ayrıca içecek soğutuculu bir konsol haznesine de sahip. Arkada, Xforce yüksekliği ayarlanabilir bir kargo alanı zeminine sahip. Arka depolama kapasitesi, modelin 40:20:40 bölünmüş katlanır arka koltukları ile artabiliyor.
Mitsubishi'nin yeni crossover'ına 1.5 litrelik dört silindirli motor güç veriyor. Bu motor 103 beygir gücü ve 141 Newton-metre tork üretiyor ve yüksek verimli sürekli değişken şanzımanla eşleşiyor.
Motor sadece ön tekerleklere güç sağlarken, Xforce 18 inçlik jantlarla birlikte 222 milimetre kadar yerden yüksekliğe sahip. 21 derecelik yaklaşma ve 35 derecelik uzaklaşma açısı, sağlam kapasitesini artırmaya yardımcı oluyor. Crossover dört sürüş moduna sahip: Normal, Çakıl, Çamur ve Islak.
Xforce 4.390 mm uzunluğunda, 1.810 mm genişliğinde ve 1.660 mm yüksekliğe olup 2.650 mm dingil mesafesine sahip.
Yeni crossover, markanın Dynamic Shield ön yüzünün bir evrimini benimsiyor. Markanın üç elmaslı amblemi ile T şeklindeki farlar ve köşeli ızgarayı çevreleyen gündüz farları bulunuyor. Bu motif LED arka lambalara da taşınıyor.
Xforce, diğer pazarlarda piyasaya sürülmeden önce ilk olarak Endonezya'da satışa sunulacak. Gaikindo Endonezya Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı. Güney Asya, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika'da satışa sunulacak. Mitsubishi, Xforce'u 382.500.000 Endonezya rupisinden (bugünkü döviz kuruyla 25.137 $) başlayan fiyatlarla listeliyor.