Finlandiya’nın Jyvaskyla kentinde gerçekleştirilen 2015 Neste Oil Finlandiya Rallisi, WRC tarihindeki en hızlı Finlandiya Rallisi olarak rekor kırdı. Değişken hava koşullarına rağmen binlerce motorspor izleyicisi tarafından takip edilen etkinlikte, zafer Finlandiyalı Volkswagen ekibi Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila’nın oldu. Volkswagen Polo R WRC takımlarından Sébastien Ogier-Julien Ingrassia zorlu mücadelenin ardından ikinciliği kazandığı yarışta, Mads Ostberg ve Jonas Andersson’dan oluşan Citroën Total Abu Dhabi takımı ise finalde üçüncülüğe adını yazdırdı.

2015 Finlandiya Rallisi’nde orman yolu genişletilerek teknik anlamda geliştirildi. Yolun yeni yapısına uygun olarak hazırlanan yumuşak bileşenli Michelin LTX Force S4, WRC Finlandiya’nın 2012 yılında kırılan ortalama hız rekoru olan 122.89 km’nin üzerine çıkarak 125 km ile yeni bir rekor kırılmasında önemli rol oynadı.

Ortalama hız ve zaman rekoru Michelin ile kırıldı

Sezonun en heyecanlı yarışının Finlandiya Rallisi’nde yaşandığını belirten Michelin Motorsporları Direktörü Pascal Couasnon, “Pilotların en yüksek hızlara ulaştığı Finlandiya Rallisi, lastikler için de oldukça heyecanlı gelişmelere sahne oldu. MICHELIN LTX Force S4 yeni bir ortalama hız ve zamanlama rekoruna imza atarak tarih yazdı. WRC’de lastiklerin 8 turun yapısına göre pilotlara performans, tutunma, dayanıklılık gibi özellikler sağlaması oldukça önemli. Michelin mühendisleri zor da olsa bunu başardı. Çok büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.