1979 yılında pazara sunulduğunda gerçek bir “off-road” modeli olarak boy gösteren ve hem gerekli donanımlarıyla hem de fiyatıyla çiftçinin dostu olan G-Serisi, zamanla tüm Mercedes modelleri gibi “her yıl biraz daha lüks ve daha pahalı” stratejisine ayak uydurarak lüks 4×4 kervanına katıldı. Şimdi ise Mercedes geldiği topraklara geri dönercesine araziye daha uygun bir modelle karşımıza çıktı. Ancak fiyat konusu tabii ki aynı stratejiye uymaya devam ediyor.

Farklı donanım paketleriyle gelen serinin en güçlü üyesi bu yıl itibarıyla geri dönen “Professional” paketine sahip G 350d modeli oluyor. Mercedes’in profesyonel arazi sürüşçüleri için tasarladığı otomobil, araziye özel birçok ek donanıma ve iyileştirmeye sahip. Modifiye edilen süspansiyonla birlikte yerden yüksekliği 10 mm daha artık 245 mm’ye ulaşırken ön ve arka teker açıları da sırasıyla 36 ve 39 dereceye kadar çıkmış.

Mercedes’in yeni G-Serisi’nde köklere dönüş felsefesi tasarıma da yansımış durumda. Modernleşme kaygısından uzaklaşan otomobil ızgaralarından jantlarına kadar simsiyah görünümüyle oldukça “saf” bir otomobil görünümde. Lansman modeli dışında otomobil elbette farklı jant ve gövde rengi seçeneklerine de sahip.

3,0 litre dizel V6 motordan güç almaya devam eden 350d artık 245 beygir gücünde. Mercedes’in 7G-TRONIC PLUS otomatik şanzıman sistemiyle desteklenen otomobil yakıt tüketim değeri 9.9 lt/100 km, toplam ağırlığı ise 3.200 kilogram olarak açıklanıyor.

Tüm G-Serisi modelleriyle birlikte eylül ayından itibaren arazilere düşecek olan 350d Professional modeli 79.968 euro fiyat etiketine sahip.