Mercedes-Benz 40 yıldır değişmeyen gövde tasarımı ile G Serisinin yerini versiyonunu Detroit Auto Show’da tanıtacak. Dış tasarımda büyük değişikliklere gitmesi beklenmeyen marka, bunun yerine iç mekanda köklü değişiklikler yapmış.

İç mekanda artan hacim, hem arka hem de ön koltuklarda daha fazla diz mesafesi sunuyor. Artan boyutlarla birlikte arka koltuklarda sırtlık açıları arttırılmış ve klima kontrol ünitesine yer verilmiş.

Yeniden tasarlanan ön konsolda ön yolcunun karşısındaki tutamaç, konsolun ortasındaki diferansiyel kilit düğmeleri ve klasik göstergeler G Serisinin bu modelinde de aynen korunmuş. E ve S Serisinde gördüğümüz ve isteğe bağlı olarak satın alınabilen 12.3 inçlik çift ekran ise G Serisini daha teknolojik hale getiriyor.

Aktif yanal destekli koltuklar, ısıtma ve soğutma seçeneklerine sahip. Masaj özelliğinin de sunulduğu konforlu koltuklarda deri seçeneği standart olarak sunuluyor. Standart olarak açık gözenekli ahşap kaplamaya sahip olan model, istenirse metal ve karbon fiber kaplamalar ile satın alınabiliyor. İlk defa Moonroof teknolojisi ile satın alınabilecek olan G Serisi, depolama alanlarındaki hacimleri arttırmayı da başarmış. Kol dayama altındaki eşya gözünün boyutu arttırılırken, torpido gözü de genişletilmiş.

Multimedya sisteminde ise 7 hoparlör sistemi standart olarak sunuluyor. Fakat daha güçlü bir ses sistemine sahip olmak isteyenler 590 watt gücündeki 16 hoparlörlü Burmester ses sistemini satın alabilecekler. Tüm modellerin command ekranında Apple CarPlay ve Android Auto seçeneği sunulan otomobil, 2018 sonunda Avrupa’da 2019 başında da ülkemizde satışa çıkması bekleniyor.