Mercedes-Benz Türk, Güsem’in Yeşilvadi’deki off-road alanında X-Class aracına özel basın test sürüşü etkinliği gerçekleştirdi. Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz’in de katılımıyla gerçekleşen test sürüşünde katılımcılar, off-road parkurda ve ormanlık arazide aracın off-road kabiliyetini deneyimlediler.

Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz test sürüşü etkinliğinde, “50.yılımızı kutladığımız 2017 yılında X-Class dâhil olmak üzere toplam 9.041 adet araç sattık ve karşılaştırmalı hafif ticari araç pazarında ikinci sırada yer aldık. Pick-up segmentine hızlı bir giriş yaptığımız ve Türkiye’de Aralık ayında satışa sunduğumuz X-Class aracımızdan kısa sürede 238 adet satarak Mercedes-Benz küresel satışları içinde en fazla X-Class satan ülke olduk” dedi. Akdeniz ayrıca, “Bugün bizim için ayrı bir heyecan yaratan basın test sürüşümüzle sizlerle bir araya geldiğimiz için son derece mutlu ve heyecanlıyız. Pick-up dünyasında fark yaratacağına inandığımız X-Class araçlarımızla güzel bir off-road performansı deneyimlemenizi diliyoruz” dedi.

Pick-up dünyasının “yıldızı” Mercedes-Benz X-Class

2017 Aralık ayından itibaren Türkiye pazarında satışa sunulan Mercedes-Benz X-Class, üç farklı kokpit süslemesi, ikisi kontrast dikişli deri olmak üzere altı farklı koltuk döşemesi ve iki farklı tavan rengiyle müşterilerine zengin malzeme ve renk çeşitliliği sunuyor. Bu sayede araç, iç mekânda orta boy pick-up segmentindeki konfor ve değer anlayışını yeni bir seviyeye taşıyor.

Pick-up pazarına güçlü bir giriş yapan ve pazarın değişen ihtiyaçlarına göre tasarlanan Mercedes-Benz X-Class; çift çıtalı heybetli ön ızgarası, güçlü duruşunu destekleyen uzun motor kaputu ve uzun geniş farlarıyla güçlü görünüme sahip. Araç; güçlü karakteri, dinamik görünümü ve heyecan uyandıran tasarımıyla dayanıklılık ve tarz arasında ideal bir denge kuruyor.

Müşterilerine dört ve altı silindirli motor seçenekleri sunan Mercedes-Benz X-Class, X 220 d (163 BG/120kW) ve X 250 d (190 BG/kW) olmak üzere iki farklı motor natifi ile pick-up dünyasının yıldızı olmaya aday. Ayrıca aracın 2018 yılının üçüncü çeyreğinde ürün gamına V6 dizel (258 BG/190 kW) motor seçeneğini de eklenecek. Mercedes-Benz mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirilen X-Class, aynı zamanda on iki tuşlu direksiyon simidinin ayarlanabilir özelliği sayesinde ergonomik vücut duruşunu da iyileştiriyor ve rahat bir pozisyonda sürüş keyfini mümkün hale getiriyor. Mercedes-Benz X-Class, tüm zeminler için dört tekerlekli çekiş sistemi sunuyor. Araç, “Low Mod” ve isteğe bağlı olarak sunulan 4MATIC kilitli aks diferansiyeli ile her türlü yol ve zemin koşulunun üstesinden gelebiliyor.

Mercedes-Benz X-Class ile pick-up dünyasının sınırlarını daha da yukarıya taşınıyor

Çizgileriyle dikkat çeken X-Class, pick-up dünyasının sınırlarını daha da yukarı taşıyor ve sürüş dinamizmi, konfor, tasarım ve güvenlik özeliklerinin yanı sıra geniş kapsamlı kişiselleştirme özellikleri ile de Mercedes-Benz’e has karakteristik değerleri daha da zenginleştiriyor. Araç, kullanıcısına üç farklı donanım seçeneği, dört ve altı silindirli motor, sürekli veya arkadan itiş moduna da alınabilen dört tekerlekten çekiş, altı vitesli manuel şanzıman ve 7 vitesli otomatik şanzıman olmak üzere pek çok çeşitlilik sunuyor.

X-Class’ın arka tamponunda bulunan basamak ile 90 derecelik açıyla açılan bagaja erişim ve yükleme, kullanıcısına oldukça kolaylık sağlıyor. Çamurluk aralarına bir Euro palet sığacak şekilde tasarlanan X-Class, üçüncü stop lambasına entegre LED aydınlatma ünitesi ile yükleme alanının tamamını aydınlatıyor. Orta konsoldaki düğme ile aktif hale getirilen aydınlatma, araç çalıştırıldığında otomatik olarak kapanıyor. Ayrıca, kompresör gibi cihazları çalıştırmak üzere yükleme alanında bulunan12 vlotluk soket de araçta standart donanım olarak sunuluyor.

X-Class, 3 farklı donanım seçeneği ile iş ve yaşam tarzında fark yaratıyor

Benzersiz bir tasarımla yollara çıkan ve büyük bir ilgiyle karşılanan Mercedes-Benz X-Class, sunduğu üç farklı donanım seçeneği ile iş ve yaşam tarzlarının beklentilerini karşılıyor:

​ X-Class PURE: Klasik dayanıklı kullanım için olan baz versiyon X-Class PURE, sağlamlık ve fonksiyonellik gerektiren işlerde ideal. Her türlü işi sırtlayan X-Class PURE, aynı zamanda konforu ve tasarımıyla müşteri teslimatları, sevkiyatlar ve özel kullanımlar olmak üzere farklı beklentileri de karşılıyor.

​ X-Class PROGRESSIVE: Güçlü karakteriyle iş amaçlı kullanıma uygun olmasının yanı sıra hem tarzı hem de konforu ile kişisel kullanımda da müşterilerin beklentilerine cevap veriyor.

​ X-Class POWER: Ürün gamının bir diğer seçeneği olarak sunulan ve şehir yaşamı için sunduğu yüksek donanım paketi ile dikkat çeken X-Class POWER; tarz, performans ve konfora önem verenler için ideal bir seçenek oluyor.

PURE donanım seviyesinde boyasız olan ön tampon, PROGRESSIVE seviyesinde gövde renginde boyanırken, ürün gamının tepe noktasını oluşturan POWER donanım seviyesinde ise krom eklentiler ve alt koruma ile sunuluyor. Her donanım seviyesi dokuz farklı gövde rengi ve 17, 18, 19 inç ebatlarında farklı jant natifleriyle kombine edilebiliyor. Tıpkı ön tampon gibi arka tampon da donanım seviyesine bağlı olarak üç farklı stile bürünebiliyor.

Konfor ve güvenlik donanımları ile çıtayı yükseltiyor

Mercedes-Benz X-Class, zengin konfor ve güvenlik donanımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kaza anında çarpışmanın etkisini azaltan ön ve arka burulma noktalarıyla aracın sağlam gövdesi yüksek güvenlik seviyesi için temel oluştururken, yedi adet hava yastığı ve iki adet çocuk koltuğu bağlantı noktası da pasif güvenliği destekliyor. Aktif güvenlik ise “Aktif Fren Asistanı” ve “Şerit Takip Asistanı” gibi elektronik sistemlerle sağlanıyor. “Elektronik Stabilite Programı”, “Hız Sabitleme Sistemi” ve altı adet LED kümesi ile sınıfının en yüksek aydınlatma seviyesini sunan “LED farlar” standart olarak sunulurken, isteğe bağlı olarak “360 derece geri görüş kamerası” da sipariş edilebiliyor.