Mercedes-Benz Türk farklı lokasyonlarda kurduğu Pop-Up Store’un yakınındaki potansiyel müşterilerini bilgilendirmek, mağazaya davet etmek, test sürüşü ve farklı aktiviteler ile ilgili hedef kitlesine mesajını duyurmak için hedefli dinamik radyo kullanımı ile bir ilke imza attı. Yaz aylarında sürdürülen Pop-Up Store etkinliklerindeki Programatik Audio projesi Kristal Elma Festivali’nden iki ödülle döndü.

Temmuz ve Ağustos aylarında Ege Sahilleri’ni dolaşan Mercedes-Benz Pop-Up Store için belli kilometre aralıkları (5-10-15-20 km) belirlenerek dinleyicilere, bulundukları uzaklığa göre kişiselleştirilmiş spotlar hazırlandı. Mercedes-Benz Pop-Up Store lokasyonlarının maksimum 20, minimum 5 kilometre çapında bulunan dinleyiciler, mesajda Pop-Up Store’a ne kadar uzaklıkta olduğu bilgisini dinamik olarak duyarken, aynı zamanda mesajın arka planındaki müzik de, dinleyicilerin dinlediği müziğe göre dinamik olarak değişti. Bununla beraber reklamın kendisini de ekranda gören dinleyiciler, lokasyon ve müzik türüne göre kişiselleştirilmiş bu spotlarla, Mercedes-Benz Pop-Up Store’lara yönlendirildi.

Türkiye’de lokasyon ve müzik türüne göre kişiselleştirilmiş bu spotlar ilk defa hedefli dinamik radyo spotu olarak kullanıldı. Mercedes-Benz’in Pop-Up Store Programatik Audio projesi, Kristal Elma Festivali’nde “Dijital Medya Kullanımı/En Yenilikçi Teknoloji” dalında Gümüş Elma alırken, “Veriden Beslenen Yaratıcılık/Verinin Kullanımı” dalındaysa Bronz Elma’nın sahibi oldu.