Modena’daki tarihi Viale Ciro Menotti Fabrikası’nda lanse edildiği 2007 yılından bu yana 37 bin adedin üzerinde GranTurismo ve GranCabrio üreten Maserati, göz alıcı model ailesini yeniledi. New York Menkul Kıymetler Borsası’nda ilk kez tanıtımı yapılan, 2018 model yılı için daha şık ve aerodinamik verimliliği arttıran dış tasarım detaylarla yenilenen GranTurismo, güncellenen iç tasarım detayları ve modern çağın gereksinimlerini yerine getiren yeni bilgi ve eğlence sistemiyle ön plana çıkıyor. 

Pininfarina tarafından tasarlanan en son Maserati modeli,  GranTurismo, satışa sunulduğu yıldan bu yana üretilen en ikonik GT otomobillerinden biri haline geldi. Maserati'nin tutkusunun, teknolojisinin ve kusursuz işçiliğinin nihai ifadesi olan 4 koltuklu coupe, yıllara meydan okuyan tasarımı ve (4 koltuklu) son derece konforlu iç mekânıyla lüks otomobil segmentinin en benzersiz örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Yeni GranTurismo daha fazla sportif ve göz alıcı

GranTurismo’nun zamana meydan okuyan tasarımını, Torino’daki Maserati Tasarım Merkezi ekibi, özenle ele alarak, 2018 model yılı için makyajladı. Otomobilin yeni ‘köpek balığı burunlu’ altıgen formlu ön ızgarası için Alfieri Concept’ten ilham alınırken, aracın burun kısmına üç boyutlu bir görünüm kazandırıldı. Yeni ön ızgara, daha alçak hava kanallarıyla birlikte hava akışını daha etkin düzenliyor ve rüzgâr sürtünme katsayısını 0,33’den 0,32’ye düşürüyor. Arka tampon da ikonik GT Coupe ve Cabrio’nun doğal zarafetine vurgu yapacak şekilde yeniden tasarlandı. Çift egzoz çıkışının entegre edildiği iki katmanlı arka tampon sadece aerodinamik açıdan önemli bir sorumluluk üstlenmekle kalmıyor, GranTurismo’nun performansını da gözler önüne seriyor.

Entegre koltuk başlıklarına sahip koltuklarla, Poltrona Frau® deri döşemlerin de katkısıyla GranTurismo dört yetişkin için son derece geniş ve konforlu bir yaşam alanı vaat ediyor. İkonik İtalyan coupe’si Alcantara ve deri döşeme seçeneği ile sipariş edilebiliyor. 2018 model yılı için yapılan güncelleme kapsamında GranTurismo yeni 8,4 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü kapasitif dokunmatik ekran ve Harman Kardon Premium ses sitemi ile sunuluyor. Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile ekran yansıtma da dahil üst seviyede bir akıllı telefon entegrasyonu sunuyor. Tasarımı yenilenen orta konsol çift çevirme tipi alüminyum düğmeli kullanım arayüzü ile kullanıcı dostu bir yapı sergiliyor. Sürüş modlarına ait kumanda düğmelerinin konumu yine makyajla birlikte orta konsolun altına vites kolunun arkasına yerleştirilmesi ayrıca dikkat çekiyor. 

Aerodinamik açıdan optimize edilen GranTurismo; Sport ve MC olmak üzere iki farklı versiyon halinde satışa sunuluyor. Her iki versiyonda da atmosferik beslemeli V8 silindirli 4.7 litrelik motor görev yapıyor. Ferrari tarafından Maranello’da el işçiliği ile üretilen motor 7000 d/d’de 460 HP güç ve 4750 d/d’de 520 Nm tork üretiyor. Motor ZF marka altı kademeli otomatik şanzımanla kombine ediliyor. GranTurismo Sport 0-100 km/s hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlarken, 299 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Daha hafif olan MC versiyonu ise 0-100 km/s hızlanmasını 4,7 saniyede tamamlayarak 301km/s maksimum hıza ulaşıyor.