Auto Express tarafından her yıl İngiltere’de düzenlenen “Driver Power Survey” araştırmasında, Lexus yine bir başarıya imza attı ve “En Güvenilir Otomobiller” kategorisinde ilk 10’da, 5 modeli ile yer alarak bu konudaki iddiasını sürdürmeye devam etti. Markanın SUV modeli RX ile lüks sedan modeli IS, araştırma sonucunda birinci ve ikinci sırayı elde ederek dünyanın en sorunsuz ilk iki otomobilinin Lexus’a ait olduğunu kanıtladı.

JD Power tarafından yapılan müşteri memnuniyeti araştırmalarında, 11 yıl birinci sırada yer alan Lexus, Amerika’da ise 5 yıldır üst üste en sorunsuz marka unvanını almıştı. Bununla birlikte Lexus; Dayanıklılık, Üretim Kalitesi, Yol Tutuş, Performans, Kullanım Maliyetleri gibi birçok kriterin yer aldığı “2016 Driver Power Survey” araştırmasında da 150 kadar farklı otomobil içinde 50 bine yakın kullanıcının oyları ile “En Güvenilir Otomobiller” kategorisinde ilk 10’da 5 modeli ile yer aldı. Gerçek kullanıcıların gerçek deneyimleriyle yapılan oylama sonucunda Lexus RX birinci sırada yer alırken, IS ise ikinci sırada yerini aldı. İlk 10’daki diğer Lexus modelleri ise GS, NX ve CT oldu. Lüksün yeni tanımı olan Lexus, güvenilirlik konusunda iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

Güvenilirlik konusunda dikkatleri üzerine toplayan Lexus, her açıdan özel modeller ürettiğini bir kez daha kanıtladı. “2016 Driver Power Survey” araştırma sonuçlarına göre “En Konforlu Koltuklar” kategorisinde de Lexus RX ilk sırada yer aldı.