LC’nin yüksek standartlarını, üretim hassasiyetini ve kalitesini yansıtacak şekilde yeniden yapılanan fabrikada, çalışanların işlerine en iyi şekilde odaklanılması sağlandı. Üretim hattına yerleştirilen cam duvarlı kabinlerle aracın gövdesinin her milimetresi yoğun bir inceleme altında tutuluyor. Bununla birlikte araçların egzoz susturucularının denetlendiği yer, daha kalın cam panellerle kaplandı ve araçtaki en ufak anormal ses değişikliği bile tespit edilebiliyor. Böylece Lexus’un tüm parçalarının kusursuzluğu garanti altına alınıyor.

LC’nin üretiminde, uzun yıllardan beri Lexus üretimi konusunda büyük bir deneyime sahip Takumi ustalarından oluşan özel bir ekip görev alıyor. Lexus’un el yapımı süper otomobili LFA ile aynı fabrikada üretilmesiyle birlikte LC de, sayısız yüksek teknolojiden yararlanıyor. Bunlar arasında kompozit malzemelerin kullanımı da var. Böylece LC’nin ağırlığı mümkün olduğunca hafif tutuluyor.

Lexus LC modelinin Ağustos ayı içerisinde Avrupa’da satışa sunulması planlanıyor. Türkiye’de önümüzdeki seneden itibaren satışa sunulacak süper coupe LC’nin iki farklı versiyonu olacak. V8 benzinli motorlu LC 500, 10 ileri otomatik şanzımanıyla dikkat çekerken, hibrit LC 500h ise yeni jenerasyon hibrit sistemini kullanarak sürüş deneyimini daha ileriye taşıyor.