Lassa’nın uzman ziraat mühendisleri Bursalı çiftçilere iyi tarım uygulamaları, verimli araç kullanımı ve güvenli sürüş alanında danışmanlık sunacak.

Brisa’nın 40 yılı aşkın deneyime sahip markası Lassa, ‘Tarım Sağlamsa, Gelecek Sağlam’ projesi kapsamındaki etkinliklerine 17-18 Ekim tarihlerinde Bursa’da sürdürecek. Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı köylerde gerçekleştirilecek etkinliklerde Lassa’nın uzman ziraat mühendisleri, yenilikçi tarım modelleriyle daha verimli sonuçlar elde etmenin yollarını çiftçilerle paylaşacak ve çiftçilerin sorularını yanıtlayacak.

 

Kadın çiftçilerin mesleki gelişimlerine katkı

Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam projesi kapsamında 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ne de dikkat çeken Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Korhan Korel, “Çiftçilik mesleği toplumumuzun geleceği için büyük önem taşıyor. Biz de projemiz kapsamında çiftçilerimize hayatlarının her alanında destek olmak ve sorunlarına çözüm bulmak için çalışıyoruz. Tarım Sağlamsa Gelecek Sağlam projemizle, toplumumuzun bel kemiği olan ve tarım istihdamının yarıya yakınını oluşturan kadın çiftçilerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü vesilesiyle tüm kadın çiftçilerimize tarıma katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

2013 yılında römorkların karanlıkta fark edilmemesi nedeniyle yaşanan kazalara dikkat çekmek için başlatılan proje, 2015 yılı itibarıyla sürdürülebilir tarım konusunu da kapsayarak sunduğu değeri zenginleştirmişti. Proje kapsamında Lassa’nın uzman ziraat mühendisleri eşliğinde tarımsal alanlar gezilerek iyi tarım uygulamalarına yönelik eğitimler düzenleniyor. Projenin her durağında çiftçilere, bölgelerinde yetişen ürün çeşitlerine uygun olarak, tarımda verimlilik uygulamaları ve tarım ekonomisi hakkında bilgi ve danışmanlık hizmeti veriliyor. Ayrıca traktörlerin yoldaki görünürlüğünü arttırmak amacıyla reflektör montajı gerçekleştiriliyor.

 

Projenin bu yılki ilk ayağında 11 ilde 1527 çiftçiye ulaşan Lassa yıl sonuna kadar 21 şehirde, 164 köyde 3.000’den fazla çiftçiye ulaşmayı hedefliyor.