Avrupa pazarındaki konumunu güçlendirme faaliyetlerine de hız veren Lassa’nın Portekiz’deki ilk satış noktası ülkenin kuzeyinde bulunan Armamar bölgesinde açıldı.

Brisa, Lassa’nın Portekiz pazarına yönelik stratejisi doğrultusunda ülkenin önde gelen lastik ithalatçısı Pneurama ve lastik sektöründe 15 yıllık tecrübeye sahip Quim Dos Pneus ile iş ortaklığına imza attı.

Brisa Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Halit Şensoy “Portekiz’deki ilk mağazamızın açılışından büyük heyecan duyuyoruz. Yeni mağazamızla birlikte hem bölgede farkındalık yaratacak hem de mevcut satış ağımızı ülke genelinde genişletebileceğiz. Lassa markamızla yıllardır sürdürdüğümüz büyümeyi yeni yatırımlarımız ve yeni iş ortaklarımızla artırmayı hedefliyoruz. Lassa’nın küresel marka olma yolculuğunda Portekiz bizim için önemli bir pazar niteliğinde. Yatırımlarımızı sürdürerek Portekiz’de pazarındaki konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Lassa markasıyla 70 ülkeye ihracat yapan Brisa yurt dışında 140’ı aşan satış noktasına sahip. Brisa 2016 yılının ilk yarısındaki uluslararası satışlarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla adet bazında %11 oranında artış sağlamıştı. 2016’nın ilk 6 ayında Avrupa lastik pazarı %0,6 büyürken, Lassa markası Avrupa pazarında %5’lik büyüme kaydetmişti.