Dünya genelinde “Güçlendirici” unvanıyla anılan Kordsa’nın Kuzey Amerika’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Jim Del Piano, konferansın açılış gününde güçlendirme sektöründe açık inovasyonun önemini vurgulayan bir sunum yaptı. Sunumunda mobilitenin geleceğine yönelik ön görülere ve teknoloji önerilerine değinen Del Piano, en hızlı çözümün açık inovasyon olacağının altını çizdi. Del Piano, inovasyonun tek başına yürümek için çok uzun bir yol olduğunu ve günümüz teknoloji hızının açık inovasyonla yakalanabileceğini belirtti.

 

Bugün her 3 otomobil lastiğinden 1'ini ve 3 uçak lastiğinden 2'sini güçlendiren Kordsa, mobiliteyi daha sürdürülebilir kılmak için çalışıyor. Lastik güçlendirme teknolojileri ile sürtünme direncini azaltan Kordsa, kompozit teknolojileri ile araçların daha hafif olmasını sağlıyor. Bu teknolojileri sayesinde sürdürülebilirlik için çok önemli olan yakıt tüketiminin azalmasını sağlıyor.

 

Açık inovasyon modelinin en büyük destekçilerinden Kordsa, konferans kapsamında son dönemde bu anlayışının en önemli çıktısı olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’ne ait bilgileri katılımcılarla paylaştı. Sanayi ile üniversiteyi aynı çatı altında birleştiren Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde havacılıktan otomotive kadar geniş bir yelpaze için kompozit teknolojileri geliştiriliyor. Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde Kordsa'nın üretim mühendisleri, Ar-Ge uzmanları ile Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve doktora öğrencileri Ar-Ge ve üretim süreçlerinde birlikte çalışıyorlar.

 

İleri teknoloji yenilikleri içeren bir dizi panel, sunum, çalıştay ve laboratuvarlarla devam eden konferans, 15 Haziran’da sona erdi.