STANDART KIA CEED

Kia, bu yılın başlarında tamamen yenilenen Ceed hatchback modelini tanıtmıştı.Şimdi ise yeni Proceed için kolları sıvadı.13 Eylül’te özel bir etkinlik ile örtüsünü kaldıracak olan 2019 ProCeed, 2 Ekim'de kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı’nda da otomobilseverlerin beğenisine sunulacak.

Bir önceki Pro_Cee’d (isimde garip karakterler olsun ya da olmasın) üç kapılı spor bir hatback modeli idi.Ancak bu segmente olan ilginin azalması nedeni ile yeni Proceed, farklı bir kasa tasarımı ile geliştirildi.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Proceed konsepti ile üretim versiyonu hakkında fikir edindiğimiz Proceed,  5 kapılı bir "shooting brake" olacak. Yani şık bir station wagon ile tanışacağız diyebiliriz. Mercedes CLA ve CLS Shooting Brake gibi bir model olan yeni Proceed, bu modellere nazaran daha düşük fiyat etiketi ile geleceği için erişilebilir bir model olacaktır.

Kia Proceed, Ceed hatchback ve Ceed Sportswagon arasında konumlandırılacak.Motor seçenekleri 1.0 ile 1.6 litre arasında değişecektir. GT versiyon da ise daha güçlü bir motor kullanılmasını bekliyoruz.

Kia, 3 kapılı hatcback kasaların satışını durduran ilk marka değil.  VW Polo, Seat Ibiza, Citroën C3 ve Peugeot 208 gibi modellerin de satışları giderek düşüyor.Bu nedenle bu markalar da yakın zamanda bu modellerinin fişini çekebilir.Audi A1’in de aynı rotayı izlemesi bekleniyor.