Hız ve heyecan severler için yepyeni bir organizasyon Karting Fest, karting pistine yeni bir deneyim arayanları bekliyor. Transanatolia’nın katkılarıyla gerçekleşen ve karting yarışının festivale dönüştüğü bu organizasyon, motor sporlarına yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
 
Karting Fest, Transanatolia’nın katkılarıyla karting yarışını bir festivale dönüştürerek spora farklı bir soluk getirecek. 21 Mayıs’ta başlayacak Karting Fest, üç hafta sonu Cumartesi & Pazar olmak üzere, toplam 12 antrenman ve 6 yarış ile sona erecek. Adrenalin, hız ve heyecanın tek bir yerde toplandığı festivalde, her bir turda 12 araç start alacak ve toplam 36 yarışmacı yer alacak.

Geniş yaş aralığına hitap eden ve kartları 3 kişinin dönüşümlü olarak kullanacağı farklı bir deneyim yaşanacak olan Karting Fest’e 13 yaş ve üzeri kişiler katılabilecek. Antrenman ve yarışların İzmit Körfez Pisti’nde gerçekleştirileceği organizasyonda, mekanik ve servis organizasyon tarafından sağlanacak, her yarışmacı her hafta sıfır set lastik kullanacak, her yarışmacıya tulum, ayakkabı ve eldiven kişiye özel hazırlanacak.
 
Organizasyonda yarış dünyasının en iyilerinden Vortex, ve Redspeed katılımcılara eşlik ederken, 2022 model Redspeed Sase ve Vortex Rok GP Junior Cup motorlu olarak pistte yerini alacak.
TransAnatolia Genel Koodinatörü ve Karting Fest Kurucusu Burak Büyükpınar, uzun süredir bu organizasyona hazırlandıklarını belirterek, “Motor sporlarında uzun yıllara dayanan deneyimlerimizi bu projeye taşıdık. Otomobil sporlarına ilgi duyan ancak profesyonel olarak içinde yer alamayan kişiler için Karting Festçok önemli bir fırsat. Profesyonel ekipmanlarla gerçekleşecek bu yarışlarda hem ekonomik anlamda daha erişilebilir bir katılım bedeli var hem de kısa dönemli takvimi dolayısıyla katılımcılar için planlanabilir bir organizasyon. Tüm motor sporları severleri Karting Fest’e bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
TOSFED’ten katılım lisansı alınması gereken Karting Fest’e katılım bedeli 4.200 Euro + KDV. Yarışlar Youtube platformunda canlı olarak yayınlanması da planlanmakta.
Karting Fest bu yıl 3 farklı dönemde gerçekleşecek,  diğer organizasyon tarihleri; 28 Mayıs-25 Haziran-25 Eylül ve 15 Ekim-12 Kasım-20 Kasım 2022 olarak belirlendi.
Katılım ve başvuru için: https://kartingfest.com/