~Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan ve Bursa’da yer alan iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, Ordu’ya 110 adet Jest+ satışı gerçekleştirdi. Siparişi verilen Karsan Jest+’ların 100 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Ulaşımda Modern Dönüşüm Projesi açılış töreni kapsamında teslim edildi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, AKP Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu ve Oktay Çanak, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ilçe belediye başkanları, protokol heyeti, Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz, Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, Karsan Satış Müdürü Kaan Erkırtay, Karsan Bölge Satış Yöneticisi Coşkun Tokan, Karsan bayi temsilcileri Mustafa Aydın, Osman Aşlakçı, Dursun Can toplu taşıma araç işletmecileri ve vatandaşlar katıldı.

Karadeniz’deki en büyük Karsan yetkili servisi açıldı!

Karsan olarak Karadeniz Bölgesi’nin çok önem verdikleri bir pazar olduğunu belirten Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muzaffer Arpacıoğlu, “Ordu teslimatımızla beraber, Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa bu kadar yüksek adetli toplu satışımızı gerçekleştirdik. Ayrıca bölgede açmış olduğumuz yetkili servisimiz ile müşteri beklentileri doğrultusunda üretici standartlarında hizmet vermeye başladık. Önümüzdeki dönemde bölgeye yönelik teslimatlara tüm hızıyla devam etmeyi hedefliyoruz. Ordu İli Özel Halk Otobüsçüleri ve Minibüsçüleri Kooperatifi’ne teslim ettiğimiz Karsan Jest+’ların, Ordu halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kısaca Karsan

1966 yılında kurulan Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş., 1979-1998 yılları arasında Koç Grubu çatısı altında faaliyet göstermiş, 1998’de İnan Kıraç’ın çoğunluk hisselerini almasıyla birlikte Kıraça Holding bünyesine dahil olmuştur. 1981 yılından itibaren %100 yerel sermayeyle ticari araç üreten bir firmadır. 2009 yılında belirlediği “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan; bugün Bursa’da yer alan modern ve esnek tesislerinde lisans altında Hyundai Motor Company’ye ait H350 model panelvanları, minibüs ve şasi kamyonetleri, Menarinibus marka otobüsleri ve kendi markası altında Karsan JEST+, Karsan ATAK ve Karsan STAR araçları üretmekte ve Karsan marka ürünlerin yurtiçi ve yurt dışında pazarlama, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini yürütmektedir.