Dinamik anlamda en yetenekli ve performans odaklı Jaguar olarak tanınan F-Type spor otomobil, yeni bir görünüm, son teknoloji ürünü bilgi-eğlence sistemi ve araç verilerini GoPro video ile birleştiren dünyanın ilk ReRun uygulamasıyla sürüş deneyimini arttırmak için daha da gelişmeye devam ediyor.

Jaguar'ın 2012 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana ürettiği iki kapılı spor aracı , kendi segmentinde en çok satan spor otomobili oldu ve dünya çapında yaklaşık 160 ödül kazandı. Baştan çıkarıcı tasarımı, çarpıcı performansı ve olağanüstü dinamikleriyle oluşturduğu rakipsiz dengesiyle, Coupé formu, manuel şanzıman ve akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi de dahil olmak üzere Jaguar F-Type'ı daha da benzersiz bir hale getirdi.

Tüm F-Type'lar artık Touch Pro bilgi-eğlence sistemine sahip. Süper hızlı yanıtları, sezgisel tablet tarzı işlemleri, ETA Paylaşımı gibi akıllı navigasyon işlevleri ve gerçek zamanlı trafik ve canlı hava durumu raporları gibi online hizmetler ile, her yolculuğun daha da ödüllendirici olmasını sağlıyor ve sürücünün parmak uçlarında bir bilgi dünyası ortaya koyuyor.

Meraklıları ise, GoPro işbirliği içinde geliştirilen yeni ReRun uygulamasını kullanarak sürüş deneyimlerini yakalayabilir ve paylaşabilir. ReRun'ın birinci önceliğinde , sürücünün GoPro'dan gelen gerçek zamanlı videoyu hız, gazın konumu, vites seçimi, frenleme gücü ve g kuvveti gibi önemli performans verileriyle birleştirir. Benzersiz 'vurgulamalar' bölümleri de dahil olmak üzere yüksek kaliteli video, sürücünün akıllı telefonuna yüklenebilir ve sosyal medyada paylaşılabilir.

Jaguar F-Type'un ödüllü tasarımı, modele özgü ön tamponu sayesinde daha güçlü ve odaklanmış bir görünüme sahip. Tam LED farlar görsel çekiciliği daha da artırıyor ve sürücü güvenliği ve konforunu geliştirmeye yardımcı oluyor.

Yeni F-Type serisinin tanıtımını yapmak için Jaguar, dünyada yalnızca bir yıl boyunca satışa çıkacak özel 400 SPORT lansmanı versiyonunu geliştirdi. 3.0 litrelik süperşarjlı V6 motorunun yeni 400PS sürümünden gelen güç, Süper Performanslı fren sistemi, Yapılandırılabilir Dinamik ve benzersiz Koyu Saten Gri kaplamalı 20 inç jantlardan oluşan yukarı doğru bir şasi ile tamamlıyor.

R-Dynamic modeli de yeni gelenler arasında. Bu paket ise hem süperşarjlı V6'nın 340PS ve 380PS versiyonlarıyla, hem de müşterinin tercihini genişleterek mevcut ve 19 inç ve 20 inç alaşım jant tasarımları ile ön tamponun Parlak Siyah diyafram açıklıklarıyla kardeşlerinden ayrılıyor. Ayırıcı Parlak Siyah kaplama ön splitter, kaput delikleri, marşpiyeler ve arka difüzöre de uygulanıyor.

Jaguar F-Type'la birlikte gelen yeni sürücü destekli asistan sistemi, en sıkışık alanlarda bile paralel parkın daha hızlı ve daha kolay olmasını sağlamak için tasarlanmış yarı otomatik bir park asistanı ile birlikte geliyor. Potansiyel bir park alanını geçerken, otomobilin ultrasonik park sensörleri uzunluğu ölçüyor. Eğer uygunsa, sistem direksiyona dikkat ediyor: yanızca bir düğmeye basın, geri vitese takın ve gaz ve frenleri kontrol edin.