Jaguar, Volvo V90 ile rekabet edecek olan modeli XF’in şık station wagon versiyonu Sportbrake’i gün yüzüne çıkartmaya hazırlanıyor. XF-Sportbrake’in 2017 yılının sonuna doğru pazara sunulması planlanıyor. Jaguar tasarım direktörü Ian Callum, öncelikli olarak XE station wagon tasarımı planlanlandığını, ancak XF’in bu tasarım için çok daha iyi olabileceği düşüncesi ile yola çıktıklarını belirtti.

2017 Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Frankfurt Motor Show, XF-Sportbrake için önemli bir tarih olarak belirtiliyor. Bu özel otomobilin yüzünde standat olarak daha dik bir ızgara ve Jaguar karakteri J-Blade LED farlar mevcut. Geniş alana sahip bu model aileler için ekstra konfor alanı sunuyor.

Profilden bakıldığında ise, geleneksel coupe benzeri bir yapı benimsediği ve sedan kardeşi ile benzer bir karaktere sahip olduğu söylenilebilir.

2.0 litrelik motora sahip olacak olan Jaguar XF Sportbrake’in, giriş seviyesinde 161 HP ve 178 HP güç seçenekleri, Portfolio ve R-sports paketleri ile sunulması bekleniyor. Ayrıca güçlü rakipleri Mercedes-AMG ve Audi RS seviyesinde olmak isteyen kullanıcılar için 297 HP ve 375 HP’lik V6 benzinli motor seçenekleri’de üretilecek.