Dünyanın en çok tercih edilen otomobili olarak erişilmesi güç bir rekorun sahibi olan Toyota Corolla 50’nci yaşını kutluyor. 1966 yılında “insanların otomobili” olmak üzere tasarlanıp üretilen Corolla, geçen 50 yıl boyunca 44,1 milyon adedi aşan bir satış başarısı yakalayarak otomotiv endüstrisinde adını “efsaneler” arasına yazdırmayı başarmış ender modellerin başında geliyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 Toyota fabrikasında üretimine devam edilen Corolla, Toyota’nın 80 yıllık tarihi içinde bugüne kadar satılan her 5 modelden 1’ini temsil ediyor. Toyota milyonlarca insanın kalbinde taht kurmuş Corolla’nın 50’nci yılı dolayısıyla “Premium 50. Yıl” versiyonunu piyasaya sundu

Efsane 1966 Yılında Doğdu

1966 yılında ilk jenerasyon olarak sunulan devrim niteliğindeki Corolla; iki kapılı coupe, dört kapılı sedan ve iki kapılı station wagon olmak üzere üç farklı gövde tipi ile satışa sunuldu. Otomotiv sektörüne yeni bir soluk getiren Corolla, dört ileri otomatik şanzıman ve MacPherson süspansiyonlar gibi Japonya pazarında o güne kadar görülmemiş birçok teknolojiye de öncülük yaptı. Üç yıl içinde Japonya’da en çok satan otomobil haline gelen Corolla, kısa zamanda dünya çapında da yüksek satışlar yakaladı. Corolla’nın Kuzey Amerika’ya ihracatına ise 1968’de başlandı ve sadece 1 yıl içerisinde 1 milyon adedi geçerek önemli bir başarıya daha imza attı.   Corolla 1997’de dünyanın en çok tercih edilen otomobili ünvanını aldı ve bu dönemde global satışı 22 milyon 65 bin adede ulaştı. 2013 yılına gelindiğinde ise dünya çapında 40 milyonu aşan satışlar elde etti.
İsmini çiçeğin çevresindeki taç yapraklarından  alan Corolla, günümüzde 150’den fazla ülkede ve bölgede günde 5 bin 850 adet satılırken, yılda 1 milyondan fazla satış rakamına ulaşıyor. Türkiye’de ise 400 binden fazla Toyota Corolla sahibi bulunuyor.

İLGİNÇ RAKAMLARLA COROLLA

Bugüne kadar satılan Corolla’ları arka arkaya dizdiğinizde 194 bin km uzunluğa ulaşıyor. Ve Dünyanın çevresini 5 kere dönüyor. Üst üste koyduğunuzda ise 66 bin km’lik bir yükseklik elde ediliyor. Her 15 saniyede bir Corolla satılıyor.

 

TOYOTA İNTERAKTİF SHOWROOM’dan 11 satış gerçekleşti. 

Toyota’nın sektöründe bir ilki gerçekleştirerek devreye aldığı “interaktif showroom” uygulaması geçen 1 aylık süre içinde bini aşkın kişi tarafından kullanıldı ve bu uygulama üzerinden 11 Toyota modelinin satışı gerçekleşti. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama ile Toyota’nın uzman danışmanları gelen talepleri üzerinde sensör ve kameraların olduğu dijital bir gözlük ile müşterilerle canlı olarak sesli ve görüntülü iletişime geçiyor ve onların ev rahatlığında showroomu gezmelerini sağlıyorlar.

Yeni Birlik Gazetesi'nden alınmıştır